Daca esti ingrozit de aglomeratia din gari de 1 mai si vrei sa faci economii din transportul cu masina, mai ales ca autoritatile anunta ca in statiunile de pe litoral vor ajunge aproape 40.000 de turisti saptamana viitoare, soluta este simpla.

Daca tragem cu ochiul in Vest, unul dintre cele mai populare moduri de a pleca in concediu este pentru Franta - covoiturage, pentru UK - carpooling. Pentru romani www.4inmasina.ro este un site care strange pasageri si soferi ce merg spre aceeasi destinatie si asigura o forma de autostop organizat via Internet. In loc de 4 masini care merg si se intorc din acelasi loc, respectiv litoral, se va folosi doar una. Ajungi la destinatie mai confortabil, cu mai multi bani in buzunar si cu o gasca de prieteni noua, plus ca suntem si mai grijulii fata de mediu.

Cei care vor sa-si puna la dispozitie si altora masinile de 1 Mai, pentru a merge la mare nu trebuie decat sa intre pe site-ul www.4inmasina.ro si sa-si faca un cont in care trebuie sa precizeze directia in care merg si locurile disponibile in masina. Cei care vor sa evite aglomeratia din trenurile spre mare sau care vor sa renunte la masinile personale, cauta soferii cu aceeasi destinatie, stabilesc un punct de intalnire si negociaza pretul. Se pot alege si cu o noua gasca de prieteni in drum spre litoral. In Franta, asta se practica de ani de zile, unii dintre francezi nici nu mai concep sa plece la drum lung singuri in masina - se plictisesc, spun ei.

Pe 4inmasina.ro sunt deja 250 de masini puse la dispozitia pasagerilor, iar numarul lor creste: mai multi romani care imbratiseaza acest stil de transport inseamna mai putin timp pierdut pe drum, un trafic mai lejer pentru toata lumea si mai multi prieteni in drum spre concediu.

 

Citeste si:

- Pleaca in concediu cu masina altuia: solutia pentru un transport accesibil in vremuri de criza

- Peste 3 milioane de francezi, sedusi de fenomenul "covoiturage". Care sunt avantajele sale