Potrivit operatorului, extinderea flotei din București va permite companiei să lanseze trei noi rute din România, spre Atena, Goteborg și Nisa. În prezent, Wizz Air oferă, din Capitală, 48 de rute spre 20 de țări.

În 2017, Wizz Air a transpostat un record de 3,1 milioane de pasageri din Capitală, în creștere cu 19% față de anul anterior.

La nivel național, Wizz Air a transportat peste 6,8 milioane de pasageri din România, în creștere cu 28% față de anul precedent.

În cursul anului trecut, compania a lansat 17 noi rute din România și și-a extins bazele din Cluj-Napoca și Craiova, adăugând două aeronave suplimentare și creând peste 70 de locuri de muncă directe în cadrul companiei.

Pentru 2018, operatorul low-cost va avea 8,8 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România, cu 16% mai mult decât anul trecut. După expansiunea deja anunţată, Wizz Air va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze locale, iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 950.

În prezent, reţeaua Wizz din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca. Sunt disponibile, de asemenea, zboruri la costuri reduse din Constanţa, Satu–Mare, Suceava şi Târgu Mureş.

2017 a fost un an al expansiunii masive pentru Wizz Air. Am avut creşteri semnificative în toate sectoarele de business care au determinat ca Wizz să devină una dintre companiile aeriene cu cea mai mare creştere şi care au așezat fundaţia pentru viitoarea dezvoltare a companiei în următorul deceniu. Cu modelul nostru de business dovedit ultra-low-cost, cu echipajul extrem de competent şi orientat către client, cu flota noastră tânără şi de ultimă generaţie, precum şi cu servicii excelente, suntem bine poziționați să devenim compania aeriană pe care o aleg pasagerii frecvenți din toate ţările în care operăm, să ne continuăm creşterea rapidă şi consistentă şi să aducem şi mai multe oportunităţi de călătorie în Europa şi în afara sa”, a spus József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Creștere de 24%, la nivel internațional

În 2017, Wizz Air a transportat peste 28 de milioane de pasageri pe rutele sale la costuri reduse, cu 24% mai mult faţă de 2016. 14 aeronave noi s-au alăturat flotei Wizz Air, 13 Airbus A321 şi un Airbus A320, ceea ce face acum ca numărul total de aparate de zbor să ajungă la 88. Aeronavele suplimentare vor crea alte 600 de locuri de muncă directe în cadrul companiei.

În prezent, peste 3.500 de profesionişti în aviaţie lucrează în cadrul companiei aeriene care are 27 de baze în 15 ţări, incluzând şi cele mai noi baze Wizz de la Londra Luton în Marea Britanie şi Varna, în Bulgaria. Wizz Air va continua, de asemenea, să-şi dezvolte reţeaua de rute, cu alte şapte aeroporturi şi mai mult de 100 de noi rute ceea ce va însemna o creştere a reţelei la aproape 600 de rute către 145 de destinaţii în 44 de ţări.

Un alt punct de referinţă al acestui an a fost şi faptul că Wizz Air a semnat cea mai mare comandă de aeronave cu Airbus pentru achiziţionarea în viitor a încă 146 de aeronave Airbus din familia A320neo. Noul angajament, odată ce va fi aprobat de acţionarii companiei, va crește comanda totală de aeronave Airbus la un număr de 282, ceea ce va asigura un flux de aparate de zbor până la finalul anului 2026, care va permite companiei să crească continuu, precum şi să îşi reînnoiască flota şi să o păstreze ca una dintre dintre cele mai tinere şi mai eficiente din Europa”, a mai precizat compania într-un comunicat de presă.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 88 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 550 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 145 de destinaţii din 44 de ţări. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.