Conform Vola.ro, a fost un început de vară cu mai puţine călătorii cu avionul, însă lunile august şi septembrie au mai recuperat din pierderea perioadei martie - iulie. Însă, creşterea numărului de cazuri în România determină noi restricţii şi un nou val de anulări începe de la mijlocul lunii iulie.

În medie, vânzările de bilete de avion scad cu 60% în iulie şi august comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Comparativ cu 2019, căutările pentru cele mai populare destinaţii scad în medie cu 56% (Italia - minus 68%, Spania - minus 67%, Cipru - minus 59%, Turcia - minus 58%, Grecia - minus 49%).

În 2020, numărul românilor care caută şi rezervă zboruri de pe un dispozitiv mobil a crescut cu 10%. Astfel, 83% dintre români caută zboruri pe mobil, iar 69% rezervă şi plătesc direct de pe mobil.

Potrivit agenţiei de turism, zborurile interne sunt cel mai afectat segment de călătorii.

"În absenţa festivalurilor, concertelor şi evenimentelor mari, s-a înregistrat o scădere cu 50% la biletele emise pentru zboruri interne", arată analiza.

Călătoriile pentru studii sau către locul de muncă sunt singurele care nu au înregistrat scăderi importante.

"Specialiştii estimează că de abia în 2022 se va reveni la nivelul călătoriilor din 2019", sunt de părere analiştii.

Vola.ro oferă servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie şi low-cost, opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.