Prevederea se regaseste intr-un ordin al ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare.

"Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor de catre personalul celor trei companii feroviare se fac, potrivit ordinului de ministru, in baza unei autorizatii de control emise de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii", a anuntat institutia.

Achizitia materialelor feroase si neferoase utilizate in activitatea feroviara este sanctionata cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit unei ordonante de urgenta emisa anul trecut de Guvern cu scopul reducerii numarului furturilor si al accidentelor.

In cazul in care cumparatorul este o firma specializata in colectarea deseurilor industriale reciclabile acesteia i se anuleaza, in plus, autorizatia de colectare.

Pe langa amenda contraventionala, legislatia prevede plata unui tarif cu titlu de tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare respective, si a manoperei aferente. Banii din despagubiri sunt folositi pentru activitatea de reparatii, modernizare si investitii in infrastructura feroviara sau material rulant.