Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de conducerea Aeroportului "Transilvania" Targu Mures, reprezentantii companiei Wizz Air au anuntat ca zborurile dintre Targu Mures si Barcelona programate pentru joi au fost anulate din cauza grevei generale din Spania.

Astfel, zborul W6 3735 Targu Mures - Barcelona, programat sa decoleze joi la ora 16.45, respectiv cursa W6 3736 Barcelona -Targu Mures, programata sa aterizeze joi la ora 23.10, au fost anulate.

Pe parcursul zilei de astazi este posibil sa mai apara anulari sau intarzieri ale curselor in si dinspre Spania. Pentru a verifica modificarile aparute intrati pe site-ul Aeroportului Otopeni sau pe ale celor din tara.

Sindicatele spaniole au facut apel la o greva generala in 29 martie pentru a protesta fata de reforma muncii, pe care o considera "inutila, ineficienta si injusta", si politica de rigoare a Guvernului vizand reducerea deficitului public de la 8,5 la suta din PIB la sfarsitul lui 2001, la 5,3 la suta la sfarsitul lui 2012.

Aceasta zi de greva generala, organizata la apelul marilor sindicate Comisiones Obreras (CCOO) si UGT, este cea de a sasea de la restabilirea libertatilor sindicale, in 1977. Precedenta greva generala a avut loc pe 29 septembrie 2010, sub Guvernul socialist.

Aproximativ 100 de manifestatii sunt prevazute in toata tara. Asigurarea unui nivel minim de servicii, rezultat in urma unui acord intre sindicate si puterea publica, urmeaza sa permita o functionare redusa a mijloacelor de transport in comun, spre exemplu la nivelul de 30% dintre metrouri si autobuze in Madrid.

Sindicatele protesteaza fata de reforma muncii anuntata pe 11 februarie de catre Guvern si deja aflata in vigoare, destinata sa combata un nivel record al somajului, de 22,85% din populatia activa.

In opinia lor, singurul efect al acestei reforme va fi sa agraveze acest flagel, in timp ce Guvernul pregateste desfiintarea a 630.000 de locuri de munca in 2012 si un nivel al somajului de 24,3% la sfasitul anului.

Guvernul lui Mariano Rajoy, aflat la putere de 100 de zile, apreciaza ca aceasta greva are loc intr-un moment delicat, in contextul in care Consiliul de Ministri urmeaza sa prezinte vineri bugetul tarii pentru 2012, marcat de importante masuri de austeritate destinate reducerii deficitului public cu 8,51% la sfarsitul lui 2012, la un nivel de 5,3% in acest an.