"Dupa ce am inaugurat, in iunie, Deva-Orastie, vom inaugura patru tronsoane de autostrada in luna decembrie si ma refer la Lugoj-Deva - lotul 1, la Orastie-Sibiu, loturile 1, 2 si 4. Pe teritoriul judetului Sibiu este Orastie-Sibiu - lotul 4, urmand ca, in anul 2014, sa inauguram Nadlac-Arad, lotul 1 si 2, si Orastie-Sibiu lotul 3", a declarat Dan Sova.

Potrivit acestuia, in 2015 vor fi inaugurate tronsoanele de autostrada "abia licitate". 

"Ma refer Timisoara-Lugoj - lotul 2 si Lugoj-Deva - loturile 2, 3 si 4. Deci asta in 2015. Cu inaugurarea ultimelor patru loturi pe care le-am mentionat, vom avea coridor continuu de la Nadlac la Sibiu. De asemenea, la anul deja vom avea, dupa ce inauguram Orastie-Sibiu - lotul 3, vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce va fi deja o realizare foarte importanta", a afirmat Sova. 

El a spus ca "Sibiul, din punctul de vedere al constructiilor de autostrazi, incepe sa devina un punct de atractie". 

In plus, ministrul Sova a precizat ca, in anul 2016, vor fi inaugurati cei 70 de kilometri de la Sebes pana la Turda, legand in felul acesta Clujul de Coridorul IV. 

Potrivit lui Sova, tronsoanele care vor fi inaugurate in luna decembrie a acestui an insumeaza peste 120 de kilometri de autostrada.