Pentru a fluidiza circulatia, politistii rutieri (al caror numar a fost suplimentat) vor actiona in principalele intersectii si in preajma trecerilor pentru pietoni situate in statiuni.

In momentul in care se vor forma coloane de masini la intersectia DN1 cu DN73A de la Predeal, traficul rutier dinspre Brasov va fi deviat de la Sacele pe DN1A Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti.

De asemeanea, din zona Bran - Moeciu se poate merge spre Bucuresti pe DN73 Brasov - Pitesti, autostrada A1 Pitesti - Bucuresti, pentru evitarea posibilei coloane care se va forma pe DN73A Rasnov - Predeal.

In ceea ce priveste celelalte drumuri nationale principale, traficul rutier se va intensifica in primul rand pe cele care duc catre Bucuresti, mai ales spre lasarea serii.

Cum functioneaza sistemul care te ajuta sa nu faci accidente in trafic VIDEO

Potrivit polititilor rutieri, cele mai mari probleme in ceea ce priveste aglomeratia vor fi pe DN6 Alexandria - Bucuresti, pe segmentul Mihailesti - Ghimpati, data fiind configuratia drumului - o banda pe sens, pe DN2 Urziceni - Bucuresti, deoarece multi soferi se vor intoarce din pelerinajele facute la manastirile din Moldova si pe autostrada A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Pitesti, din cauza regimului legal de viteza de 50 km/h din localitate, fata de 130 km/h, pe autostrada.