Pe principiul "privitul nu costa nimic", au fost destui care au vrut sa vada ofertele de la targul de ambarcatiuni. S-au lamurit repede ca reducerile se fac in functie de marimea iahtului: cu cat acesta este mai mare, cu atat ieftinirea este mai mica.

Si totusi, jucatorii de pe piata de profil spera intr-o minune, avand in vedere ca in ultimii doi ani vanzarile au scazut cu 50% fata de anul "de varf" 2008.

Potentialii clienti afla si ca reducerile pot sa mearga pana la 20%, insa depinde de model.

Criza lasa loc de negociere si cand vine vorba de un iaht. Dar numai la o ambarcatiune de lux, cu o lungime de 15 metri, doua motoare, fiecare de cate 510 cai putere si un poret de peste 700.000 de euro.

Pana una alta, in ultimele luni s-au vandut in special barcile care costa pana-n 50.000 de euro. S-a vazut si din incasari, care in 2009 au fost cu 30% sub cele din 2008, iar anul acesta si mai slabe.

In ideea in care mai sunt cativa romani largi la punga, expozantii au adus la Constanta lampi subacvative pentru iahturi. O asemenea jucarie costa intre 2.800 si 3.200 de lei, numai ca aveti nevoie de cel putin sase, daca nu cumva de 10.