Premierul francez Manuel Valls, care a venit de mai multe ori in sprijinul liderilor Air France pentru a denunta un conflict "insuportabil", a salutat imediat "fermitatea Guvernului". 

Statul francez este actionar in proportie de aproximativ 16% al grupului Air France-KLM, numarul doi european in transportul aerian dupa Lufthansa. 

"Conditiile dialogului social nu sunt intrunite in prezent. Am decis sa ne asumam responsabilitatea terminand greva", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al sindicatului SNPL, Guillaume Schmid, dupa esecul negocierilor in cursul noptii. 

El a declarat ca pilotii vor sa "continue discutiile intr-un cadru mai senin", de unde si decizia lor de a iesi dintr-un conflict nepopular, care apasa asupra conturilor Air France.

Greva a blocat la sol jumatate din avioanele Air France din 15 septembrie, cu un cost evaluat de conducere la 20 de milioane de euro/zi. 

Pilotii se opun proiectului Air France de a se extinde in sectorul low cost, prin filiala Transavia, considerat "strategic" de conducere si expertii din acest sector pentru a asigura viitorul grupului, aflat in restructurare financiara de trei ani.