In prezent, putin peste 15.000 de oameni lucreaza la CFR Calatori. La sfarsitul lunii decembrie a acestui an, CFR Calatori va avea doar 14.000 de salariati, si asta pentru ca guvernantii vor sa creasca castigul mediu lunar cu 77 de lei, de la 2.550 lei la 2.627 de lei.

Angajatii care vor fi dati afara vor primi plati recompensatorii, colectate prin primele de vacanta la care renunta toti angajatii, potrivit reprezentantilor companiei de transport.

Astfel, CFR va reduce cheltuielile cu salariile cu aproximativ 300 de milioane de lei, fata de costurile din 2010.

Sindicalistii si directorii companiei de transport au semnat, miercuri, noul contract colectiv de munca, dupa ce contractele anterioare expirasera la 31 ianuarie.

Feroviarii au renuntat la greva generala care ar fi trebuit sa aiba loc in aceasta saptamana, dupa ce Guvernul a aprobat noilor bugete CFR Calatori, CFR Marfa si CFR SA.

Guvernul ii permite companiei CFR Calatori sa creasca tarifele biletelor de tren pentru o mai buna acoperire a costurilor, pentru o mai buna eficientizare a activitatii companiei, potrivit ultimei scrisoari de intentie convenite cu FMI.

In precedenta scrisoare de intentie, Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar Financiar, ca va creste tarifele practicate de zece companii publice (care inregistreaza cele mai mari pierderi).

Din cele zece companii fac parte CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Ce presupune strategia CFR Calatori? O scadere a pierderilor cu 15 procente pentru 2011, neacumularea de noi arierate si eficientizarea activitatii prin disponibilitatile de la sfarsitul anului.