Personalul tehnic al Tarom ar putea declansa conflictul de munca daca nu va primi salarii mai mari
Sindicatul personalului tehnic al Tarom, din care fac parte 700 din cei 2.100 de angajati ai companiei aeriene, solicita majorari salariale si a depus preaviz de conflict de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca. O mediere cu administratia operatorului urmeaza sa aiba loc in urmatoarele zile.
"Majoritatea colegilor mei sunt de parere ca nu vom avea un conflict de munca. Chiar daca acest preaviz de conflict de munca a fost depus la ITM, asta nu inseamna ca se va dezvolta intr-un conflict de munca", a declarat, marti, Silvia Columb, directorul comercial al Tarom.
Ea a precizat ca angajatii solicita majorari salariale care nu pot fi insa sustinute.
"Compania nu si le poate permite, tinand cont de faptul ca inca suntem pe pierderi si ne dorim anul viitor sa scadem aceste pierderi. O crestere de obligatii financiare este greu de conceput", a afirmat Columb.
Ea a aratat ca in urmatoarele zile urmeaza o mediere la ITM.
"Continuam negocierile, avem posibilitatea sa o facem zi de zi, pana la sfarsitul anului", a adaugat reprezentantul Tarom.
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la finele lunii noiembrie ca Tarom a raportat rezultate pozitive in acest an, dar compania aeriana nu beneficiaza de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt in contrasens" si va fi necesara restructurarea companiei.
Potrivit datelor ministrului, Tarom a avut in acest an venituri din servicii de transport aerian mai mari cu 5%, a transportat 1,7 milioane pasageri (+3%), iar numarul de curse din 2014 va fi cu 4% mai mare decat in 2013.