Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit cu reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, cu care a discutat despre lucrarile de fluidizare a traficului, compania, infiintata in urma cu 61 de ani, avand experienta in construirea de sosele suspendate, poduri si pasaje.

"Reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd si-au aratat interesul pentru realizarea unei autostrazi suspendate la Bucuresti, ţinandu-se cont si de infrastructura existenta in Bucuresti", a anuntat Primaria Capitalei.

Reprezentantii companiei i-au prezentat primarului Sorin Oprescu soseaua suspendata aflata in constructie, care strabate centrul Beijingului, in doi ani fiind realizati 9,6 kilometri.

"Este foarte clar ca autostrada suspendata se poate face. Iata! Avem dovada vie a faptului ca 10 kilometri au fost realizati in doi ani de aceasta firma si am primit asigurari ca modelul poate fi implementat si la Bucuresti. Continuam discutiile, iar dorinta mea este aceea de a demara cat mai curand cu putinta acest proiect de fluidizare a traficului si in capitala Romaniei", a declarat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a vizitat si Beijing Planning Exhibition Museum (Centrul de planificare urbana), unde i-a fost prezentat "Master Plan-ul Beijingului pana in anul 2020".

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, face o vizita oficiala la Beijing, unde se intalneste cu investitori chinezi pentru obtinerea de bani pentru proiectele municipalitatii, edilul declarand ca incearca incheierea unui parteneriat public-privat pentru finalizarea unor proiecte de infrastructura.

Citeste si:

Stadionul Lia Manoliu a ramas fara finantare! Oprescu ameninta consilierii cu tribunalul!
Oprescu: Pasajul Basarab va fi deschis la sfarsitul lunii martie