"Colegul nostru se simte foarte bine, este asimptomatic. El a fost în contact cu o persoană care a fost declarată pozitiv duminică. Colegul nostru a anunţat duminică oficial şi celelalte persoane cu care a fost în contact direct. Este vorba despre zece persoane, toţi piloţi. De duminică toţi se aflau în autoizolare la domiciliu, aşteptau rezultatul testului efectuat pentru primul pilot. Acum toţi se află la autoizolare, în continuare, şi ei şi familiile lor. Estimăm un număr total de 30 de persoane, împreună cu familiile lor, care se află la autoizolare. Toţi sunt asimptomatici, sunt ok, nu au niciun simptom", a explicat directorul Tarom, citat de Agerpres.

Potrivit lui George Barbu, în afară de pilotul depistat pozitiv, niciunul dintre cei 1.800 de salariaţi nu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar piloţii cu care acesta a fost în contact încă nu au fost testaţi.

“La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegi și cu 19 membri de familie. Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și de prevenire a răspândirii a noului coronavirus. De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație”, se arată într-o informare Tarom.

Totodată, Tarom suspendă, începând de joi, operarea curselor către şi dinspre Madrid şi Barcelona, pasagerii putând reprograma călătoriile pentru date ulterioare, fără penalizări.

"Dragi pasageri, vom suplimenta capacitatea pentru zborurile din 18 martie, pe relaţia Barcelona - Bucureşti, pentru a aduce cât mai mulţi dintre dumneavoastră acasă. Din 19 martie, zborurile pe rutele Bucureşti - Madrid/Barcelona vor fi suspendate, conform restricţiilor impuse de autorităţile române, pentru limitarea pandemiei COVID-19. Călătoriile viitoare pot fi reprogramate fără taxe de modificare sau puteţi solicita rambursarea sumelor plătite", a anunţat compania pe pagina de Facebook.

Compania de stat Tarom a mai anunțat, miercuri dimineața, că va funcționa după programul normal până la 21 martie, urmând ca după această dată să reducă zborurile, din cauza răspândirii epidemiei cu coronavirus.

Potrivit unui anunț publicat pe Facebook, până în data de 21 martie, inclusiv, Tarom va funcționa după program normal și va încerca să repatrieze cât mai mulți români aflați în alte țări și care vor să se întoarcă acasă.

“După 21 martie, ne vom reduce destinațiile și frecvențele. Detaliile planului de zbor valabil după această dată vor fi publicate pe pagina oficială de Facebook TAROM și pe site, in cel mai scurt timp posibil. Sfătuim toți pasagerii să profite de perioada imediat urmatoare pentru a programa revenirea în tară”, a anunțat operatorul de stat.

Datele de contact pentru modificările biletelor în linkul alăturat: https://www.tarom.ro/contact.