"Am primit avizul de la CNSC pentru continuarea procedurilor de licitatie. Asadar, firma Aktor a pierdut deoarece Consiliul a dat castig de cauza celor de la Astaldi. In perioada urmatoare vom semna contractul", a declarat pentru Mediafax directorul tehnic si de investitii al Metrorex, Ştefan Rotaru.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie, consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania) pentru a realiza tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu, insa compania Aktor a depus doua contestatii cu privire la castigatorul licitatiei.

Contractul, de 215 milioane euro, va fi finantat de la buget si de Banca Europeana de Investitii si are o durata de executie de 25 luni.

Sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu va avea noua statii, respectiv Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2.

In Romania, constructorul italian este implicat in mai multe proiecte importante, printre acestea numarandu-se Pasajul Basarab din Bucuresti si Stadionul National din cadrul complexului Lia Manoliu din Capitala.

Citeste si:

Lucrarile la tronsonul de metrou Drumul Taberei ar putea incepe in a doua jumatate a anului