Compania aeriană Ernest Airlines a anunţat lansarea a două curse de la Iaşi, către Verona şi Cuneo, începând din luna iunie, scrie News.ro.

Tot din iunie, Ernest Airlines va opera zboruri între Bucureşti şi Verona, respectiv Genova.

Reprezentanţii companiei Ernest Airlines au precizat că începând din 21 iunie vor opera zboruri de la Iaşi către oraşele italiene Verona şi Cuneo.

Vor fi trei zboruri pe săptămână între Iaşi şi Verona (luni, miercuri şi sâmbătă) şi două zboruri între Iaşi şi Cuneo (joi şi duminică).

Suntem singura companie aeriană din Italia prezentă în România. Există un mare potenţial la Iaşi. Deocamdată, lansăm primele două zboruri, însă avem planuri de extindere pe Iaşi. Sunt comunităţi importante de români, atât în Verona, cât şi în zona Cuneo. Cerere există. Vom avea reduceri la bilete pentru studenţi, pentru a creşte traficul“, a afirmat Chady El Tannir, director de dezvoltare în cadrul Ernest Airlines.

La rândul său, preşedintele consiliului judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că există un interes în creştere al companiilor aeriene pentru aeroportul ieşean, el precizând că sunt discuţii cu Turkish Airlines şi Lufthansa pentru introducerea unor zboruri directe de la Iaşi către Istanbul şi Frankfurt.