"Astazi in sedinta de Guvern propun cel putin un lucru sa se schimbe in legea transportului de persoane. Am vazut ca soferul de la Politie (cel care conducea autocarul, angajat al Politiei, n.r.) prin contract avea dreptul in concediu sa lucreze in alta parte, eu cred ca in situatia transportatorilor de oameni - autocare, microbuze - nu trebuie sa luam soferi temporari, care lucreaza in alta parte, care nu fac continuu aceasta activitate pentru ca aici este vorba de viteza de reactie la secunda, de indemanare si stim cu totii ca daca faci din cand in cand soferitul ti se poate intampla ca instinctul sa nu-ti functioneze. De aceea, eu voi propune modificarea legii sa nu mai existe pe mijloace transport persoane posibilitatea ca soferii sa lucreze partial undeva si sa lucreze temporar, a intrat in concediu si a preluat un autocar si pe un traseu foarte dificil. Asta e una din propuneri", a afirmat Grapini, potrivit Mediafax.

Ministrul a aratat ca este o problema de responsabilizare, ca ar trebui inaintata responsabilizarea pana la firma care organizeaza excursii, la calitatea si modul in care se fac scolile si licentele de transport, precum si verificarea soferilor.

Ea a mentionat din punctul sau de vedere ca ar trebui ridicata inclusiv licenta de transport a unei companii care provoaca asemenea cazuri, la fel cum se procedeaza in alte tari.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat, duminica, intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 18 morti si 29 de raniti.

La volanul autocarului se afla un subofiter, angajat al Politiei Capitalei tot in functia de conducator auto. Soferul a decedat in accidentul produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Circuitul a fost organizat de agentia de turism Mareea Travel, iar transportator a fost firma Gregory Tour.