Concursul pentru ocuparea functiei de director general al RATB va fi organizat anul acesta. 

"Vincentiu Antonescu a fost demis in sedinta consiliului de administratie. Este decizia consiliului de administratie al regiei, el numeste, el revoca. Membrii consiliului de administratie au facut o evaluare per ansamblu a activitatii. In opinia lor s-a constatat ca managementul este deficitar si in mod special pe relatia cu ANAF. Conditiile pe care candidatii (la aceasta functie - n.r.) vor trebui sa le indeplineasca vor fi stabilite de consiliul de administratie al RATB sau daca acestia considera in colaborare cu un expert sau o societate de profil de resurse umane", a precizat Cornel Pieptea. 

"Concursul pentru ocuparea functiei va fi organizat de consiliul de administratie al RATB. In momentul de fata consiliul de administratie in integralitatea lui nu este selectat conform Ordonantei 109, iar legea prevede ca trebuie realizata aceasta selectie a membrilor consiliului de administratie. Aceasta procedura este in desfasurare, sunt stabilite deja criteriile, urmeaza sa fie dat anuntul public asa cum prevede legea in doua ziare nationale si asa mai departe, iar dupa ce vor fi numiti membrii consiliului de administratie conform legii, acestia avand autoritate totala, ei vor proceda similar la selectarea managementului de la nivelul directoratului. In opinia mea termenul de sfarsitul anului este unul rezonabil. Au timp suficient sa intocmeasca si criteriile necesare s.a.m.d.", a afirmat viceprimarul.

Pieptea crede ca decizia de demitere va fi benefica pentru Regie, pentru ca este nevoie de o noua organigrama in contextul transformarii in societate, de un contract de delegare intre Municipalitate si RATB, astfel incat sa se poata asigura cresterea calitatii serviciului public. 

"Regia trebuie reasezata pe centre de costuri si profit, astfel incat sa fie evidentiate clar locurile unde se consuma mai mult decat ar trebui, iar acolo unde se aduc venituri sa se poata stabili politici de crestere a acestor venituri. Poate ca si experienta de consilier desi pe o perioada scurta a lui Orzata va fi benefica pentru regie, astfel incat sa se asigure o conlucrare mai buna si implicit cresterea calitatii serviciului public", a spus Cornel Pieptea.

Salariul directorului general al RATB ajungea in 2013 la 4.447 de lei net, potrivit Regiei.