Potrivit reprezentantilor companiei aradene, Imperio este cel mai nou model de tramvai produs pe piata mondiala si cel mai economic tramvai din lume.

Modelul are podeaua joasa si are intre 168 si 240 de locuri, in functie de numarul de module din care este compus, respectiv trei sau patru.

Actionarul majoritar al Astra Vagoane Calatori Arad, Valer Blidar, a declarat ca tramvaiul va ajunge in circulatie imediat ce autoritati locale din Romania vor organiza licitatii pentru achizitie.

"Costul va fi cu circa 30 la suta mai mic fata de ceilalti fabricanti din aceeasi categorie. Daca un tramvai al unor producatori pretentiosi costa 2,5 milioane euro, al nostru va costa undeva la 1,7 milioane. Autoritatile locale sunt interesate si cred ca vom avea succes pentru ca nimeni in lume nu va produce un tramvai mai ieftin si mai bun", a declarat Blidar.

Reprezentantii companiei aradene afirma ca primele tramvaie ar putea fi livrate in Arad la sfarsitul anului sau la inceputul lui 2012, in functie de momentul in care municipalitatea aradeana va obtine finantare pentru achizitia a zece bucati.

Printre orasele care sunt interesate de achizitia tramvaielor Imperio se numara si Bucuresti, conform producatorilor aradeni.

Sursa foto: www.zf.ro