Noua conducere a societatii, venita din cadrul Romstrade, a solicitat intrarea in insolventa. Este, poate, ultimul episod din tragedia unei companii de stat, care trebuia sa produca munti de bani pentru buget. Dar s-au bucurat de ea doar rechinii imobiliari.

Acum 7 luni, intr-o ancheta a emisiunii ''Romania, Te Iubesc!'', stirile ProTv trageau un semnal de alarma referitor la fraudele de la Societatea Feroviara de Turism, pandita de greii din imobiliare. Atunci v-am aratat cum s-a putut pierde hotelul Astoria aflat in apropiere de Gara de Nord, cum s-a vandut la fier vechi singurul tren sanitar din Europa, dar si cum au fost instrainate terenuri valoroase pe sume derizorii. In schimb, au fost lasate in paragina active care ar fi putut produce bani pentru statul roman.

Luni, intr-o miscare ce pare a fi facuta pentru a acoperi urmele furturilor din trecut, conducerea Societatii a cerut insolventa, care - in actele depuse la tribunal - apare ca procedura de faliment.  

"In aceasta situatie s-a ajuns din cauza managementului defectuos care a persistat la aceasta societate inca din 2008, pana in prezent. Nu intelegem de ce actuala conducere care a venit la aceasta societate acum sase luni, angajand oameni de la Romstrade, a reusit in sase luni sa acumuleze datorii de peste 2.800.000", a declarat Victor Butnariu, presedinte sindicat "Astoria".   

In replica, cei din noua conducere spun ca incearca sa salveze de la sechestru activele prin insolventa, nicidecum sa falimenteze societatea. Totusi, admit ca au acumulat datorii, dar numai de un milion de lei.  

Societatea Feroviara de Turism pare creata artificial pentru oameni de afaceri dornici sa dea tunuri imobiliare. Nimeni nu pare interesat sa o resusciteze cata vreme aduce beneficii enorme oricui, mai putin statului roman.