Termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor a fost fixat la 25 ianuarie 2013, iar cel pentru comunicarea tabelului preliminar a fost stabilit pentru 15 februarie. Prima sedinta a adunarii creditorilor va avea loc la 21 februarie.

Contestatiile la tabelul preliminar pot fi depuse pana la 4 martie iar termenul de definitivare a tabelului creantelor este 20 martie.

Impotriva Romstrade figureaza pe site-ul instantei mai multe cereri de intrare in insolventa din partea creditorilor companiei.

Tribunalul a aprobat si intrarea in insolventa a unei alte alte companii controlata de Nelu Iordache, Romstrade Logistic Expres (fosta Direct Aero Services), administratorul judiciar provizoriu fiind tot Casa de Insolventa Transilvania. Cererea de intrare in insolventa a firmei specializate in servicii de taxi aerian a fost formulata de DHL International Romania.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat in ultima perioada mai multe contracte incheiate cu Romstrade, invocand printre altele progresul redus al lucrarilor si nerespectarea termenelor asumate de constructor.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost retinut de DNA intr-un dosar in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, si a fost arestat preventiv la 2 decembrie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucuresti.

Romstrade a devenit in ultimii ani unul dintre cei mai mari constructori romani dupa castigarea mai multor contracte cu statul.