Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. 

"Serviciul de taximetrie este de multa vreme in atentia Consiliului Concurentei, atat la nivelul Capitalei cat si la nivel national. Dupa cum stiti, am avut investigatii in acest domeniu in mai multe orase din tara, unele dintre ele finalizandu-se cu sanctiuni. Intelegerile privind fixarea preturilor reprezinta o abatere de la principiul liberei concurente si produce o grava afectare a intereselor consumatorilor finali. Intr-o economie de piata, singurele situatii in care sunt admise preturi fixe sunt cele in care activitatile se desfasoara in regim de monopol, situatie in care nu se regaseste serviciul de de taximetrie", a declarat, in comunicat, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei

Autoritatea de concurenta a finalizat deja investigatii privind participarea la carteluri de fixare a preturilor pe piata transportului de persoane in regim de taxi dinTimisoara, Constanta, Baia Mare si Targu Mures si a aplicat amenzi in valoare totala de 1.635.694 lei, informeaza Mediafax.