Daca alegeti trenul pe ruta Bucuresti-Budapesta, pentru 50 de euro beneficiati de conditiile unui vagon de dormit. Este usor inghesuit, dar aveti parte de un pat, destul de confortabil, si de o cabina de dus. Pe toata durata calatoriei aveti parte de apa calda. Pe aceasta cursa vor fi vandute trei bilete la vagon de dormit. Pentru cuseta, gasiti sase bilete la pretul de 40 de euro, iar la clasa a 2-a, vor fi 12 bilete la 30 de euro. Biletele sunt cu 50% mai ieftine, dar le puteti cumpara cu cel putin cinci zile inainte de plecare.

"Este o prima incercare de a aplica conceptul low-cost si la calea ferata. Scopul nostru este sa atragem calatorii catre calea ferata. Din pacate, duratele pe parcursul intern al CFR sunt destul de mari"
, explica Adrian Vlaicu, director de relatii internationale al CFR Calatori.

15 ore dureaza sa ajungeti pe calea ferata din capitala noastra in cea a Ungariei. Faceti 10 ore cu masina, dar platiti in jur de 100 de euro pentru carburant si pentru taxele de drum. Cu avionul ajungeti intr-o ora, insa, companiile low-cost evita sa zboare de la Bucuresti la Budapesta, asa ca un bilet poate ajunge si la 200 de euro.

Pe de alta parte, ca sa evite eventuale neplaceri si furturi, CFR le recomanda calatorilor sa circule cu usile inchuiate.

Ofertele low-cost vor intra in vigoare incepand cu 15 decembrie pe ruta Bucuresti-Viena si Timisoara-Belgrad.