Compania aeriană Condor, subsidiară a Thomas Cook, și-a asigurat viitorul. A obținut un credit de 380 mil. euro de la statul german
Condor, avioane, aeroport
Viitorul companiei Condor, o subsidiară a touroperatorului britanic Thomas Cook, este asigurat după ce Guvernul german a decis marţi seara să îi acorde un credit punte în valoare de 380 milioane euro.
Cu toate acestea, înainte ca banii să fie transferaţi către Condor, Comisia Europeană trebuie să aprobe acest împrumut, informează Bloomberg, preluat de Agerpres.
"Suntem o companie sănătoasă iar lichiditatea pe care am generat-o în trecut a fost consumată de firma mamă. Acest credit punte ne va permite să trecem de iarna următoare. În perioada verii, o companie aeriană cum este a noastră nu are nevoie de un credit punte", a spus directorul general de la Condor, Ralf Teckentrup.
Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat luni intrarea în faliment după ce a eşuat în cursul weekendului să găsească fondurile necesare pentru supravieţuire şi va intra în "lichidare imediată".
Compania aeriană Condor operează 59 din cele peste 100 de avioane ale grupului Thomas Cook iar directorul general Ralf Teckentrup este încrezător că transportatorul aerian îşi va găsi un nou proprietar.
Creditul punte va proteja cea mai mare parte a celor 5.000 de locuri de muncă de la Condor, a declarat la rândul său ministrul german al Economiei, Peter Altmaier. "Condor este o companie profitabilă astfel încât decizia noastră este motivată în exclusivitate de factori ce ţin de business şi nu pe criterii politice", a subliniat Altmaier.
Guvernul landului german Hessa, unde îşi are sediul social Condor, a informat că vor prelua 50% din riscurile creditului punte prin furnizarea unei garanţii de stat în valoare de 190 milioane euro. "Condor este o companie profitabilă din Hessa care a devenit victimă a grupului mamă britanic. Noi credem că un nou proprietar va asigura funcţionarea Condor timp îndelungat", a apreciat premierul landului Hessa, Volker Bouffier.
Cu toate acestea, în 2017 compania Air Berlin, care odată era a doua mare companie aeriană din Germania, a intrat în lichidare chiar dacă Guvernul de la Berlin a venit în sprijinul său cu un credit punte de 150 milioane de euro.
"Suntem într-o situaţie diferită faţă de Air Berlin", a spus directorul general Ralf Teckentrup.
Un purtător de cuvânt al Guvernului german a confirmat că o altă subsidiară a grupului Thomas Cook, Thomas Cook Germany, a solicitat acordarea unui credit punte de la Guvernul german, dar nu a dezvăluit care este valoarea împrumutului solicitat. Thomas Cook Germany operează mărcile germane Neckermann, Oeger Tours, Air Marin şi Bucher Reisen.
Pe acelasi subiect: