"Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6. A fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' - Otopeni", a declarat Stroe în debutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

El a arătat că magistrala de metrou va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii, valoarea totală a proiectului fiind de 1,391 miliarde euro.

"Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi. Avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de BERD, care s-a oferit să facă această finanţare", a adăugat ministrul Transporturilor.

Întrebat de premier, săptămâna trecută, când se va finaliza magistrala M6, ministrul Transporturilor a răspuns: "Această magistrală cu siguranţă va fi gata până-n anul 2020, adică la timp".

"Va fi gata la timp pentru angajamentul pe care-l are România cu activităţile din anul 2020", a spus Stroe, referindu-se la Campionatul European de Fotbal 2020.

Pe 6 decembrie, Metrorex a lansat în licitaţie contractul pentru consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti pentru efectuarea de exproprieri necesare realizării legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni (magistrala 6 - 1 Mai-Otopeni), în valoare de 2,079 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit unui anunţ de participare, postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tipul procedurii va fi licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ în ceea ce priveşte criteriile menţionate în anunţ.