Astfel, si data pentru deschiderea ofertelor a fost modificata, respectiv pentru autostrada Nadlac-Arad termenul a fost modificat de la 15 februarie la 1 martie, pentru Timisoara-Lugoj de la 16 februarie la 1 martie, pentru Orastie-Sibiu de la 16 februarie la 2 martie si pentru Lugoj-Deva de la 15 februarie la 2 martie.

Termenul a fost prelungit ca urmare a inregistrarii unui numar mare de solicitari de clarificari referitoare la documentatia de atribuire venite din partea potentialilor ofertanti, CNADNR neavand posibilitatea de a transmite raspunsul in termenul stabilit.

"Numarul ridicat de clarificari la documentatia de atribuire a fost determinat de complexitatea si valoarea procedurilor de achizitie publica (valori cuprinse intre 200 milioane euro si 700 milioane euro/procedura). Licitatiile au atras interesul firmelor de constructii si proiectare atat din Romania, cat si din strainatate, numarul intentiilor de participare fiind de patru ori mai mare decat in cazul procedurilor derulate pana in prezent de CNADNR", se arata intr-un comunicat al Companiei de Drumuri.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a emis joi un ordin prin care va inaspri paza si securitatea din cladirea unde se vor desfasura cele patru licitaţii.

Anunturile de licitaţie pentru tronsoanele de autostrada au fost lansate la finele anului trecut si fac parte din coridorul IV Paneuropean.

In alegerea ofertei castigatoare pentru cele patru licitatii se va tine cont de propunerea tehnica (70%) si de pret (30%).