"Acum o luna, in timp ce veneam din Poiana Brasov inspre Bucuresti, au inceput sa cada cativa fulgi de zapada. Brusc, au inceput ciocnirile intre masini. M-am enervat, i-am sunat pe cei de la Compania de Drumuri si i-am luat la intrebari. Le-am zis ca ii dau afara daca nu iau masuri urgente. Ei mi-au spus ca nu e vina lor, pentru ca toata lumea are cauciucuri de vara. Asa mi-a venit ideea", a declarat Anca Boagiu, cu putin timp inainte sa anunte ca s-a razgandit si ca obligativitatea nu se aplica decat de anul viitor.

In saptamana dintre anuntarea masurii ca obligatorie incepand de anul acesta si joia trecuta, cand ministrul a anuntat ca e in vigoare abia de anul viitor, atat magazinele de specialitate, cat si service-urile au fost luate cu asalt.

"La nivelul service-urilor, activitatea de montare a cauciucurilor de iarna a crescut cu 20-25% in medie. Mi-am cumparat si eu, ocazie cu care am descoperit ca, din cauza anuntului, anvelopele s-au scumpit cu 15-20%. Cand le-am comandat, inainte de anunt, erau 500 de lei fiecare. Cand le-am primit, erau deja 595 de lei", a declarat Cristian Muntean, director in cadrul ASSAI, asociatie care reprezinta interesele a peste 400 de service-uri auto independente.

Citeste continuarea in Gandul