Totodată, el a subliniat că i-a atras atenţia premierului Viorica Dăncilă privind obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei, spunând că a propus ca şi acest obiectiv de infrastructură să fie declarat strategic, de interes naţional.

"În cadrul şedinţei de astăzi, am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti - Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional", a anunţat preşedintele Iohannis, potrivit News.ro.

El a spus că i-a atras atenţia premierului în ceea ce priveşte autostrada Moldovei.

"În acest context, am atenţionat-o pe doamna prim-ministru că încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă s-o încalce şi care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei. Avem o nouă dovadă a incapacităţii acestei guvernări de a dezvolta România. Este deplina responsabilitate a guvernului de a găsi acele soluţii care se impun pentur a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de români, inclusiv posibilitatea declarării şi acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic, de interes naţional, lucru pe care l-am propus foarte concret ăn şedinţa CSAT de aszăzi", a afirmat Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, la Ploieşti, că Guvernul renunţă la ideea realizării autostrăzii Comarnic - Braşov în parteneriat public-privat cu consorţiul turco-chinez care s-a arătat interesat de proiect, Dăncilă spunând că vrea declararea în CSAT a acestei autostrăzi ca fiind de importanţă naţională şi realizarea acesteia din fonduri guvernamentale.

"După cum ştiţi, autostrada Comarnic - Braşov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societăţi chinezo-turce. Eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima şedinţă de CSAT această autostradă să devină de importanţă naţională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă", a spus Viorica Dăncilă, duminică, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Premierul României a precizat că "birocraţia este destul de mare", iar în ţară "s-a format această instituţie a contestaţiilor”, soluţia fiind ca această autostradă să devină de importanţă naţională şi să fie construită din fonduri guvernamentale.