Pentru contractul de marcaje de 6 milioane de euro s-au batut 5 firme, care au depus ofertele la sfarsitul lunii martie 2013. Cu 2 saptamani mai devreme, sef al directiei de achizitii publice cu finantare de la stat a fost numit Teodor Razvan Emil Teodorescu. Este chiar Directia care gestioneaza toate contractele finantate din buget, de exemplu cele pentru marcaje.

Dupa 4 luni de la aceasta numire, licitatia a fost castigata, culmea, de asocierea dintre Teo Trans Consulting si Anduna Servimob.

Coincidenta sau nu, patronul companiei Teo Trans Consulting, Teodorescu Adrian Mugurel, este chiar fratele proaspatului director. Un conflict de interese grav, acuza firmele care au pierdut licitatia, asa ca s-au adresat instantei.

Am incercat sa discutam cu reprezentantii Teo Trans Consulting, dar la sediul social, un apartament din sectorul 2, domnul Teodorescu Adrian Mugurel nu e de gasit.

Seful directiei achizitii publice din CNADNR spune ca nu si-a ajutat fratele sa castige licitatia. Noul director general al CNADNR, care a preluat aceasta afacere de familie, asteapta acum o decizie a Agentiei pentru Integritate.

Tehnica de editare a imaginilor ne permite sa simulam ce se poate intampla acolo unde trecerile de pietoni dispar dupa prima ploaie.

Asa putem vedea ca o trecere de pietoni de pe Drumul National 3 este practic stearsa, nici urma de utilaj care sa o marcheze din nou, asa ca orice pieton care incearca sa traverseze pe aici este pus in mare pericol, daca soferii nu vad semnul.

Din pacate, sunt multe portiuni de drumuri in zona Capitalei unde marcajele lipsesc pentru ca una din firme care ar trebui sa le execute are doar 10 angajati.