Zborurile din România către orașele italiene de mai sus vor fi suspendate până pe 3 aprilie.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil.

"Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie. Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și alegând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală", potrivit Wizz Air.

Citește și: Aproape tot nordul Italiei intră în carantină o lună. Măsurile drastice afectează 16 milioane de oameni

Compania a mai anunțat că Wizz Air poate informa doar pasagerii care și-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au achiziționat biletele.
În 27 februarie, Wizz Air anunța că a decis să reducă frecvenţa zborurilor spre unele destinaţii, inclusiv în Italia, în între 11 martie şi 2 aprilie, ca urmare a unei scăderi a cererii pentru bilete.

De asemenea, și operatorul românesc Blue Air a anunțat că anulează zborurile spre și dinspre Milano, pe 8 și 9 martie, urmând să ia și alte măsuri în zilele următoare.

Duminică, bilanțul cazurilor fatale de coronavirus în Italia ajunsese la 233, cu 36 mai multe decât în urmă cu 24 de ore. În aceste condiții, Italia a anunțat că va închide zone mari din nordul ţării pentru a lupta împotriva propagării epidemiei de coronavirus.

Regiunile vizate sunt Lombardia şi provinciile Modena, Parma, Piacenza,Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli,Padova, Treviso şi Venezia. Aproximativ 16 milioane de persoane sunt afectate.

Astfel, conform măsurilor luate de Guvernul italian, în toate zonele vizate şcolile rămân închise cel puţin până pe 3 aprilie, iar lucrătorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii. De asemenea vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeele, centrele culturale şi staţiunile de schi.

Toate evenimentele vor fi suspendate, în locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, sportiv şi religios, astfel că ceremoniile de cununie civilă şi religioasă şi înmormântările sunt anulate. Restaurantele şi barurile vor fi deschise, cu obligaţia de a asigura o distanţă sigură de un metru între oameni. Oamenii vor trebui să stea la casele lor cât mai mult posibil, iar cei care încalcă măsurile prevăzute de carantină riscă închisoare până la trei luni.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.