Viata romanului intrat in faliment personal: cum isi imparte banii cel care-si cere insolventa; Ford produce intr-o luna la Craiova cat Dacia intr-o zi si jumatate; Haosul taxarii continua pentru profesiile libere si PFA
Bani, taxe
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Viata romanului intrat in faliment personal. Cum trebuie sa-si imparta banii cel care-si cere insolventa pentru a scapa de executarea silita
Noua lege a insolventei persoanelor fizice stabileste ca datornicul care-si cere protectia fata de creditori are obligatia de a-si plati esalonat datoriile, dar are si dreptul la „un trai rezonabil“. Controversata lege privind insolventa persoanelor fizice, adoptata in aceasta saptamana de Camera Deputatilor, stabileste procedurile prin care – cu ajutorul autoritatilor – datornicii restantieri pot obtine protectie fata de creditori si pot scapa chiar de executarea silita. Dar au ramas in suspans tocmai amanuntele „tehnice“ pe care ar trebui sa se bazeze aplicarea efectiva a legii, scrie www.adevarul.ro.
Topul celor mai mari companii din Romania - 2005 vs. 2014
In 2005 primii cinci jucatori din economia locala aveau afaceri cumulate de 32 miliarde de lei, 5,5% din businessul total al companiilor. Zece ani mai tarziu, top cinci aduna afaceri de 64 mld. lei, dar ponderea in total este aceeasi (5,6%) pentru ca si businessul cumulat al companiilor s-a dublat la peste 1.110 mld. lei. Automobile Dacia, OMV Petrom SA, Rompetrol Rafinare, Kaufland si British American Tobacco sunt cei mai mari cinci jucatori din economia romaneasca, arata datele adunate de Ziarul Financiar.
Profesiile libere si PFA, haosul taxarii continua: Cati vor fi fortati sa incheie contracte de munca, taxate de trei ori mai mult?
Guvernul isi recunoaste erorile in taxarea PFA si a liber profesionistilor ca salariati, prin decizia de a le sterge datoriile, dar nu repara cauzele problemei: criteriile neclare din Codul fiscal care permit reincadrarea veniturilor. Incertitudinea intretine teama de fisc. Miza autoritatilor pare sa fie, in aceste conditii, sa forteze cat mai multe din cele 600 mii de persoane cu activitati independente sa incheie contracte cu munca pentru care impozitarea este de trei ori mai mare, scrie www.capital.ro.
Legea care i-ar putea scapa de datorii pe romanii care nu mai pot plati creditele pentru casa. Bancile nu sustin propunerea
Cheile de la casa ar putea acoperi creditele de la banci. Pentru cei care nu isi mai pot plati ratele, cativa parlamentari au scris o lege prin care datoria s-ar stinge simplu. Clientul isi anunta banca atunci cand nu mai poate plati si ii cedeaza proprietatea, fara sa mai dea vreun ban. "Nu este normal ca prin criza sa treaca doar clientul, nu si banca", spun cei cu datorii. Bancherii nu sustin insa ideea, noteaza www.stirileprotv.ro.
Ford produce intr-o luna la Craiova cat Dacia intr-o zi si jumatate
Productia Dacia a revenit la cresterile de doua cifre in luna aprilie si a punctat un avans de 14% fata de perioada similara a anului trecut, la 34.800 de masini, compensand totodata si declinul productiei de la Ford Craiova.La Craiova americanii au redus aproape complet turatia in aprilie, in conditiile in care productia a scazut cu 40%, la 2.500 de unitati. Astfel, productia Ford dintr-o luna intreaga poate fi comparata cu cea dintr-o zi si jumatate de la Mioveni, scrie Ziarul Financiar.
Povestea adolescentei care si-a transformat hobby-ul din copilarie intr-o afacere de 250 de milioane de dolari
Bella Weems, o tanara din Statele Unite ale Americii si-a dorit inca de la varsta de 14 ani o masina, chiar daca nu putea la vremea respectiva sa obtina permisul de conducere, varsta legala in SUA pentru condus fiind de 16 ani. Cand le-a comunicat parintilor aceasta dorinta, i-au spus ca poate sa isi cumpere o masina, daca economiseste suficienti bani pentru a face acest lucru. Weems a inceput sa lucreze ca babysitter si, dupa cateva luni in care a avut grija de copii, a strans doar 350 de dolari, potrivit Business Magazin.
Ucraina vrea sa deschida o ruta pentru aprovizionarea cu gaze din Romania
Naftogaz intentioneaza sa deschida, pana la sfarsitul acestui an, un interconector pentru gaze naturale furnizate de Romania, a afirmat, joi, Andriy Kobolev, seful companiei ucrainene, transmite Interfax, citata de Agerpres. "Lucram la deschiderea unui interconector din Romania spre Ucraina. Negocierile sunt in desfasurare; sper sa inauguram obiectivul pana la sfarsitul anului", a spus seful Naftogaz. Scopul deschiderii unui interconector il reprezinta livrarea excedentului de gaze naturale romanesti, a adaugat el.
O noua runda de discutii Tsipras-Merkel-Hollande despre situatia ingrijoratoare a Greciei. Atena, tot mai aproape de incapacitate de plata
Cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele francez, François Hollande, au discutat timp de aproape doua ore despre datoria Greciei cu premierul elen, Alexis Tsipras, joi seara, in marja unui summit european desfasurat la Riga, relateaza AFP, preluata de Agerpres. "Intr-o atmosfera prieteneasca si constructiva", potrivit unor surse din anturajul presedintelui Frantei, "schimbul de opinii s-a centrat asupra vointei de a se ajunge la un acord privind programul in curs" vizand sa sustina finantele Greciei.
Peugeot Citroen ii urmeaza rivalei Renault si deschide fabrica in Maroc, pentru a cuceri piata africana
Producatorul auto francez Peugeot Citroen urmeaza exemplul rivalei Renault si ia in considerare constructia unei fabrici in Maroc, cu scopul de a-si majora vanzarile in Africa, au declarat, joi, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Initial, fabrica va produce sub 100.000 de vehicule pe an, iar PSA Peugeot Citroen, al doilea producator auto din Europa, ar putea anunta oficial proiectul la inceputul lunii iunie, sustin sursele. Vehiculele vor avea un pret accesibil si vor fi vandute in Africa.
Pe acelasi subiect: