Euro, ca o Fata Morgana. Ce folos ca indeplinim criteriile daca nu putem adera?

Romania indeplineste inca din 2014 criteriile de aderare la euro, considerate foarte stricte la inventarea lor in Tratatul de la Maastricht din 1992, insa, conform declaratiilor de ieri ale reprezentantilor Bancii Nationale, nu am fi pregatiti de aderare nici macar pentru data de 1 ianuarie 2019, care reprezinta deja o amanare pentru a treia oara a tintei, potrivit Ziarului Financiar.

Se schimba Codul Rutier: Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea fi interzise dupa 90 de zile

O noua propunere de modificare a Codului Rutier a fost initiata de un grup de 10 parlamentari si presupune interzicerea masinilor inmatriculate in Bulgaria sa circule pe drumurile Romaniei mai mult de 90 de zile. Propunerea inaintata Senatului in luna martie a acestui an este semnata de 8 deputati PSD si 2 parlamentari de la UNPR, informeaza www.capital.ro.

Salarii la stat: Cat castiga seful Fiscului

Gelu Stefan Diaconu, 55 de ani, managerul care ocupa din aprilie 2013 functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a incasat venituri de peste 525.000 de lei in 2013, adica o medie lunara de circa 43.800 de lei (echivalentul a aproape 10.000 de euro pe luna), arata datele centralizate de Ziarul Financiar din declaratia sa de avere publicata anul trecut.

Omul de afaceri Mohammad Murad a cumparat compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker

Omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul lantului hotelier Phoenicia, a cumparat compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, firma care detine master-franciza a Coldwell Banker din SUA, de la antreprenorii Alexandru Benga si Valentin Ilie, potrivit unor informatii confirmate pentru www.wall-street.ro de cele doua parti implicate in tranzactie.

Peste 10.000 de antreprenori romani si-au dus afacerile la Londra. Constructiile, manufactura si IT-ul sunt in top

Unu din zece romani care s-a mutat in Marea Britanie in ultimii ani a ales sa devina antreprenor. Birocratia redusa, interesul crescut al finantatorilor si piata de desfacere fara granite au pus Londra pe prima lista de optiuni si pentru afacerile romanesti care vor sa se extinda in afara granitelor. Peste 10.000 de antreprenori romani au descoperit un mediu de afaceri in care joaca dupa alte reguli decat cele de acasa, scrie Business Magazin.

Ce impact ar avea iesirea Greciei din zona euro. Membru in consiliul BCE: Nu trebuie supraestimata povestea, nu vad o contagiune financiara sau economica

Iesirea Greciei din zona euro ar avea un impact mai mic fata de acum doi ani, a declarat luni Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene si guvernator al Bancii Austriei, el cerand guvernului elen sa prezinte "cifre" pentru a debloca sprijinul financiar, potrivit CNBC.

Reteta succesului. O fetita de 8 ani castiga peste 127.000 de dolari pe luna, postand filmulete gastronomice pe YouTube

Starurile de pe YouTube incep sa semene din ce in ce mai mult cu celebritatile de la Hollywood in ceea ce priveste notorietatea si nici la capitolul financiar nu stau mai rau. Business Insider prezinta cazul unei fetite de 8 ani care castiga de pe urma postarilor de canalul de video-sharing peste 127.000 de dolari pe luna.

Apartenenta la UE a adus Romaniei un castig de 18,5 mld. euro, diferenta dintre contributia la bugetul comunitar si fondurile europene atrase

Apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana a adus tarii un castig de 18,5 miliarde de euro, reprezentand diferenta dintre contributiile tarii la bugetul UE si fondurile europene obtinute in perioada 2007-2014. Bulgaria, care a intrat in UE in acelasi timp cu Romania, a castigat de pe urma aderarii 14,7 miliarde leva (7,35 miliarde euro, a declarat luni ministrul de Finante Vladislav Goranov, potrivit Novinite.