Petrom si Exxon au descoperit o noua punga de gaze de 3,5 mld. euro in Marea Neagra

Petrom, singurul producator local de petrol si gaze, si gigantul american ExxonMobil ar fi descoperit o noua punga de gaze prin forarea celei de-a treia sonde de explorare in perimetrul Neptun din Marea Neagra, arata surse din piata. Cele doua companii spun ca inca evalueaza datele culese de sonda Pelican. In timp ce sursele plaseaza noua descoperire in jurul nivelului de 20 de miliarde de metri cubi, Petrom si ExxonMobil infirma aceasta estimare, noteaza www.zf.ro.

Micii investitori prind curaj: O firma spaniola si un roman fac trei blocuri in centrul Capitalei

Dezvoltatorul imobiliar spaniol Imomadrid, administrat de Iñigo Armada Sainz, si omul de afaceri roman Razvan Ivanica au anuntat ca investesc 16 mil. euro in trei proiecte rezidentiale de mica dimensiune in centrul Bucurestiului. In toamna anului trecut, cei doi investitori au inceput lucrarile de consolidare si modernizare a unei cladiri istorice de pe strada Popa Nan, nr. 21, care vor fi finalizate in luna mai a acestui an. Investitia in acest prim proiect va depasi 5 mil. euro, potrivit www.capital.ro.

Guvernul va obliga populatia sa achite impozit si pentru terenul ocupat de locuinte

Populatia va fi obligata sa achite impozit si pentru terenul ocupat de constructiile pe care le detine, inclusiv locuinte, Guvernul pregatind aceasta masura pentru anul viitor constient fiind ca introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice. Impozitarea terenurilor pe care sunt construite cladiri a fost avuta in vedere de Guvernul Boc, dar nu a mai fost aplicata, fiind insa introdusa acum de actualul Executiv prin proiectul noului Cod Fiscal, scrie www.adevarul.ro.

Companiile le dau angajatilor functii cu denumiri complicate in lipsa maririlor de salarii si a promovarilor

Denumirile de functii care abia incap pe cartea de vizita au devenit o metoda ametitoare de motivare a angajatilor, in care multi dintre ei ajung sa isi piarda identitatea. Director Greater Balkans Beverages & South Eastern Europe Franchise, Application Security Analyst & Penetration Tester, Linux SysAdmin Guru, General Manager Greater Balkans & SEE Franchise, .NET Ninja sau SSU & Regulatory Specialist sunt doar cateva exemple de titulaturi neobisnuite atribuite angajatilor din Romania sau publicate pe site-urile online de recrutare, scrie www.businessmagazin.ro.

Cate miliarde de euro ne costa anual greselile contabililor statului

Contabilii care se ocupa de situatiile financiare ale autoritatilor si institutiilor publice din administratia centrala au facut anul trecut greseli „financiar-contabile“ in cuantum de aproape 7,5 miliarde de euro, in crestere cu 20% fata de valoarea din 2013, dar suma este mult mai mica fata de cele peste 12 miliarde de euro inregistrate ca erori in 2012, arata datele centralizate de www.zf.ro din rapoartele anuale ale Curtii de Conturi.

Grecia cere joi prelungirea imprumutului cu creditorii externi

Grecia va cere joi extinderea pachetului de asistenta financiara primit de la creditorii internationali, cu o zi mai tarziu decat anuntasera initial autoritatile elene, relateaza Wall Street Journal. "Suntem pregatiti sa depunem o cerere in acest sens maine (joi, 19 februarie) dimineata", a declarat pentru WSJ purtatorul de cuvant al guvernul grec, Gabriel Sakellarides. Anterior, el afirmase ca Atena va inainta miercuri o cerere oficiala catre ministrii Finantelor din zona euro, in care va cere prelungirea acordului de imprumut in valoare de 240 de miliarde de euro semnat in 2010 cu UE, BCE si FMI.

Danemarca, cea mai scumpa tara din UE, preturile depasesc cu 40% media europeana. Pe ce loc se plaseaza Romania

Danemarca este cea mai scumpa tara din UE, potrivit unui raport al oficiului national de statistica din Irlanda, care plaseaza la polul opus Bulgaria si Romania. Potrivit raportului citat, preturile din Danemarca sunt cu aproape 40% mai ridicate fata de media din UE, in timp ce in Bulgaria si Romania, preturile sunt la jumatatea mediei europene, scrie EUObserver.

Merkel: Europa va face totul pentru ca Moscova sa redevina partenerul ei

Cancelarul german Angela Merkel a pledat miercuri, la Demmin, in nordul Germaniei, pentru ideea ca Moscova sa "redevina partenerul" Europei, afirmand ca statele membre UE vor sa contureze "ordinea europeana impreuna cu Rusia, nu impotriva ei", relateaza agentia rusa Tass, citata de Mediafax.

Gazprom, investigat de UE. Gigantul rus este acuzat de abuz de pozitie dominanta pe piata europeana, impiedicand aprovizionarea cu gaze din alte surse

Investigatia Comisiei Europene privind posibile practici anticoncurentiale ale Gazprom pe piata europeana, care dureaza de mai bine de doi ani, va intra curand intr-o noua etapa, potrivit Wall Street Journal, care citeaza comisarul UE pentru Concurenta, Margrethe Vestager. "Cred ca vom putea merge mai departe cu acest caz intr-o perioada relativ scurta. Este foarte important ca toate companiile din Europa sa se ghideze dupa acelasi set de reguli si aceleasi eforturi in implementarea lor", a declarat Vestager intr-un interviu pentru Wall Street Journal.