Negocieri fara precedent intre greii industriei locale de comunicatii. Orange, RCS&RDS, Telekom si Vodafone discuta variante prin care sa-si combine retelele

Orange, RCS&RDS, grupul Telekom si Voda­fone, cei mai mari patru jucatori de pe piata locala de comunicatii, sunt angajati de opt luni de zile in negocieri pentru incheierea unor aliante strategice privind utilizarea si dezvol­tarea in comun a retelelor, la finele carora operatorii implicati au ca obiectiv sa lanseze si servicii fixe (Orange si Vodafone) sau sa castige acces la retele mobile 3G si 4G (RCS&RDS si Telekom) fara a mai investi fiecare pe cont propriu zeci de milioane de euro in dezvoltarea propriilor infrastructuri, ci impartind cheltuielile cu un rival, cu care sa utilizeze in comun si activele pe care le detine deja, informeaza www.zf.ro.

Frank Timis a ajuns la mila chinezilor

Producatorul de minereu de fier African Minerals, controlat de omul de afaceri roman Frank Timis, a anuntat ca partenerul sau chinez in proiectul minier din Tonkolili, Sierra Leone, a fost de acord sa elibereze o noua transa de 6,7 mil. dolari pentru plata salariilor si taxelor aferente lunii ianuarie, a doua luna consecutiv in care compania a fost nevoita sa se bazeze pe fonduri pentru astfel de plati, scrie www.capital.ro.

In scurt timp, am putea obtine peste un miliard de euro in plus de la UE pentru infrastructura. Ce are de facut Guvernul

Guvernul mai are timp doar pana la 26 februarie pentru a depune proiecte de infrastructura eligbile in vederea obtinerii unor finantari suplimentare de pana la 1,2 miliarde de euro destinate infrastructurii feroviare, navale si rutiere. UE aloca in total, prin Mecanismul Interconectarea Europei, 11,9 miliarde de euro. In momentul de fata, la Bruxelles, este deschis un apel pentru proiecte de infrastructura finantate prin Mecanismul Interconectarea Europei cu o valoare totala de aproape 12 miliarde de euro, potrivit www.adevarul.ro.

RCA, nave maritime si culturi agricole. Ce despagubiri au platit asiguratorii din Romania in 2014

O despagubire pe raspundere civila auto (RCA) de 4,38 milioane lei, o dauna de 1,8 milioane lei pentru culturi agricole sau 3,5 milioane lei pentru o nava avariata pe canalul Dunare-Marea Neagra sunt doar cateva dintre compensatiile consistente platite de asiguratorii din Romania anul trecut. Care au fost cele mai mari daune achitate in 2014 cititi pe www.wall-street.ro.

Realitatea bate programul de guvernare: Ce s-a ales de „milionul” lui Victor Ponta

In ciuda promisiunilor ambitioase facute de guvernanti, romanii nu se bucura de mai multe locuri de munca. Din perioada crizei economice si pana in 2013, numarul mediu de salariati a scazut cu 0,6 milioane de persoane, reiese din cele mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS). PSD s-a angajat, in programul de guvernare, sa creeze un milion de noi locuri de munca. Cifrele Statisticii arata nu numai ca cele patru guverne Ponta nu au respectat promisiunea privind noile oportunitati de angajare, dar si ca pierdem anual multe locuri de munca din domenii-cheie, scrie www.gandul.info.

Un tanar din Baia Mare vinde telefoane si gadgeturi de 45 de milioane de euro

Tudor Tiboc are 35 de ani si vinde de la Baia Mare telefoane si gadgeturi de 45 de milioane de euro. Nu vrea sa mute sediul central al firmei in Bucuresti, nu este interesat sa comercializeze altceva decat tehnologie si vorbeste despre extindere internationala. “Inca din vremea liceului am simtit nevoia de a ma descurca singur si de a incepe o afacere, iar in anul 1998, la doar 19 ani, am deschis poate primul internet cafe din Baia Mare, pe care dupa doi ani am reusit sa-l vand.“ A fost prima tentativa antreprenoriala a tanarului Tudor Tiboc, urmata de decizia de a pleca sa lucreze in strainatate pentru a castiga cat mai multa experienta, noteaza www.businessmagazin.ro.

Vladimir Putin cere Ucrainei sa ramburseze anticipat un imprumut de trei miliarde de dolari

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut Ucrainei sa returneze anticipat un credit de trei miliarde de dolari care are scadenta in decembrie 2015, explicand ca Moscova are nevoie de bani pentru combaterea crizei economice, relateaza site-ul agentiei TASS. "Banii oferiti prin fondul de bunastare, inclusiv creditul de trei miliarde de dolari acordat Ucrainei cu scadenta in decembrie 2015, trebuie utilizati pentru nevoile proprii ale Rusiei", a declarat Putin la o intalnire cu membrii Guvernului rus.

Tensiuni intre Angela Merkel si Viktor Orban, in timpul vizitei la Budapesta. Cancelarul german incearca sa tina Ungaria departe de Vladimir Putin

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a criticat pe premierul ungar, Viktor Orban, din cauza modului in care Guvernul sau trateaza opozitia, societatea civila si presa si l-a infruntat pe tema definitiei democratiei, in cadrul vizitei efectuate luni la Budapesta, comenteaza EUObserver.com. Intr-o conferinta de presa comuna adesea tensionata, Merkel si-a exprimat indoiala cu privire la interpretarea data de Orban democratiei. "Sincer, nu inteleg ce inseamna iliberal atunci cand este vorba despre democratie", a declarat ea, referindu-se la discursul lui Orban de anul trecut in care spunea ca va face din Ungaria un stat "iliberal" si oferea ca exemplu Rusia si Turcia.

Barclays: Euro va ajunge la paritate cu dolarul pana la finalul acestui an, pentru prima oara de cand a intrat in circulatie

Moneda euro va ajunge la paritate cu dolarul pana la finalul acestui an, pentru prima oara din 2002, cand euro a intrat in circulatie, pe fondul reactiei pietei valutare in urma anuntarii programului de achizitii de obligatiuni de catre BCE, potrivit analistilor Barclays. Banca britanica estimeaza ca moneda europeana se va deprecia la 1,08 dolari pe unitate pana in iunie si la 1,05 dolari pe unitate pana la sfarsitul lunii septembrie, scrie Bloomberg.