Cum te alegi cu card de credit fara sa faci cerere si de ce nu au romanii indatorati nicio solutie pentru a se elibera de datorii
In fiecare dimineata citim toate site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
De la constructii la moda: un antreprenor din Brasov face 700.000 de euro din haine in serie limitata
Lantul de magazine de imbracaminte Mathilde, lansat pe piata locala acum aproape un deceniu de familia Ghesea, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 600-700.000 de euro, pe fondul expansiunii in Bucuresti. Mai mult, antreprenorii estimeaza ca vor atinge pragul „psihologic de 1 milion de euro” in 2015, scrie Ziarul Financiar. „Este un business de familie pe care l-am lansat la inceputul anilor 2000. Cinci ani mai tarziu a fost deschis primul magazin la Vama Veche, iar astazi am ajuns la o retea de sapte unitati, un atelier de productie cu 40 de oameni si afaceri de 600-700.000 de euro”, spune Razvan Ghesea (39 de ani), directorul si actionarul companiei. Inainte de a se lansa in acest business el a lucrat in domeniul constructiilor pentru companii precum Seracom si Zublin.
Studiu european: Romanii indatorati, printre cei mai napastuiti din UE. Nu au nicio solutie reala
Romanii indatorati sunt printre cei mai dezavantajati consumatori din Europa, reise dintr-un studiu facut pentru Comisia Europeana. Legislatia Romaniei nu prevede nicio scapare pentru debitorii care nu-si mai pot onora obligatiile catre banci si alti creditori, spre deosebire de alte tari europene, unde consumatorii au varianta falimentului personal si a anularii datoriilor pe care nu le pot acoperi, noteaza www.economica.net. Romania are una dintre cele mai restrictive legislatii in tratarea supraindatorarii persoanelor fizice, reise dintr-un studiu* al London Economics (LE) pentru Financial Services User Group (FSUG), un grup de experti constituit de Comisia Europeana pentru consultarea in problemele ce tin de protectia consumatorilor de servicii financiare. In Romania, debitorii supraindatorati nu au la indemana nicio parghie pentru a se elibera de datoriile pe care nu le mai pot achita si singurele solutii oferite de banci in acest moment nu fac decat sa ridice costul total al creditului.
Banca nu suna niciodata gratuit. Cum te alegi cu card de credit fara sa faci cerere
In Romania, este imposibil sa-ti accesezi propriul cont prin telefon. Nu si atunci cand banca vrea sa-ti vanda un card sau o asigurare. In cateva minute, e gata tranzactia, scrie www.capital.ro. Nu e banca sau societate de asigurare in Romania care sa nu repete, la lansarea fiecarui produs sau serviciu, ca „vine in intampinarea nevoilor clientilor. Cine s-ar fi putut gandi insa ca vor ajunge atat de departe incat sa citeasca de-a dreptul gandurile oamenilor? Nu este o gluma, mai multe banci de top din Romania isi suna clientii pentru a-i anunta ca le-a fost preaprobat cardul de credit fara ca respectivii clienti sa fi facut vreodata cerere in acest sens. Ba mai mult, discutia telefonica pare un argument suficient pentru a si emite cardul, din moment ce, la cateva ore dupa discutie, clientii primesc si SMS-uri de confirmare, care ii anunta ca a fost aprobat cardul de credit si ii roaga sa se prezinte pentru a-l ridica de la sucursala emitenta.
Camelia Sucu: In ultimii ani mi-am platit angajatii cu bani adusi de acasa
Ultimii doi ani au fost cei mai dificili pentru retail-ul de mobila, spune Camelia Sucu, proprietara Class-Mob, compania care opereaza brandul de mobilier si decoratiuni de lux Class Living. Atat de dificili incat nu de putine ori angajatii companiei si-au primit salariile din banii adusi de acasa de catre proprietara afacerii, scrie www.wall-street.ro. Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul Ministerului de Finante, Class-Mob a afisat in 2011 pierderi de 5,6 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 7,1 milioane de lei. “Bunastarea nu se produce doar pentru unul, ci pentru toti. Angajatii stiu ca pentru a fi bunastare cu totii trebuie sa muncim. Am fost alaturi de angajatii mei si ei respecta omul care munceste. In ultimii ani retailul mergand foarte greu oamenii si-au primit salariile din banii mei proprii pentru ca eu am crezut in continuare in business. Am zis ca nu fac credite si oamenii au apreciat acest lucru”, spune Camelia Sucu.
Topul celor mai mari case de avocatura de business
Bostina si Asociatii, Clifford Chance Badea, Schoenherr, ZRP si Voicu & Filipescu sunt cele mai mari firme de avocatura in functie de veniturile raportate in 2012. Musat & Asociatii, NNDKP, Popovici Nitu & Asociatii, Stoica si Asociatii sau Tuca Zbarcea & Asociatii, firme care s-ar fi putut afla in top, nu au prezentat copiile dupa declaratiile de venit din 2012 si nu au fost incluse in top. Zece dintre cele mai mari firme de avocatura au realizat anul trecut incasari de 46,6 mil. euro, iar sase dintre acestea au inregistrat venituri mai mici ca in 2011, reiese din clasamentul celor mai mari case de avocatura realizat de Ziarul Financiar in cea de-a cincea editie a Anuarului caselor de avocatura, care este lansat marti. Cea mai mare cifra de afaceri a fost raportata de firma Bostina si Asociatii, care s-a aflat pe prima pozitie si in 2011.
CV-ul de 140 de caractere, noua moda in materie de HR
Cea mai noua moda in materie de HR implica trimiterea unui CV de 140 de caractere catre angajator. CV-urile Twitter ("twesumes") ar putea reprezenta o prezenta interesanta pe piata muncii, potrivit www.manager.ro. Inainte de a trimite un CV abreviat, merita sa iei in seama limitarile acestuia; mai mult, trebuie sa cuprinzi in 140 de caractere si intreaga experienta pe piata muncii. Termenul twesume (compus din "Twitter" si "resume") a castigat teren incepand cu 2011, dupa ce a aparut intr-un articol de-al lui Sean Weinberg despre site-ul Mashable. Weinberg a co-fondat website-ul RezScore, care le permite utilizatorilor sa "incarce" propriile CV-uri si sa primeasca un "scor" in functie de un algoritm bine stabilit. In anii urmatori, CV-ul de 140 de caractere a fost laudat de unii specialisti, ca fiind o forma de rezumat social media. Anul trecut, firma de venture capital din SUA Union Square Ventures si cativa jucatori tehnologici din SUA au inceput sa accepte linkuri de la candidatii prezenti in spatiul virtual - care activeaza pe bloguri si au cont de Twitter - in locul CV-urilor traditionale.
Profitul Apple au scazut pentru prima data in ultimii 10 ani
Producatorul de smartphone-uri si calculatoare a raportat prima scadere a profiturilor din ultimii zece ani, dar a anuntat ca va mari dividendele pentru actionari, relateaza BBC. Profitul net al companiei a fost de 9,5 miliarde de dolari, in trimestrul care s-a incheiat in luna martie, fata de 11,6 miliarde de dolari cat s-a inregistrat anul trecut. Cu toate astea, rezultatele sunt mai bune decat se astepta multa lume, iar vanzarile de iPhone si ipad au reusit sa insumeze 43,6 miliarde de dolari. “Desi am atins un nivel decent din punct de vedere financiar, recunoastem ca ritmul nostru de crestere a scazut si ca rezultatele sunt mai slabe decat nivelul exceptional inregistrat in 2012”, a declarat Timp Cook, directorul Apple.
Revenirea economica ii avantajeaza tot pe cei bogati, arata studiile
Inegalitatea economica a crescut considerabil in primii doi ani de la revenirea economica, scrie Washington Post. Cele mai instarite 7% dintre familiile americane si-au marit in aceasta perioada veniturile mediu net cu 28%, in timp ce averea restului populatiei, din contra, s-a micsorat. Potrivit unui studiu publicat marti de catre Pew Research Center, care analizeaza cresterea ce a urmat Marii Recesiuni, perioada de recuperare a fost una de bun augur in special pentru cei bogati si foarte bogati, nefacand altceva decat sa accentueze diferenta dintre paturile sociale. Din 2009 in 2011, venitul mediu net al celor mai instarite opt milioane de americani a crescut de la 2,7 milioane de dolari la 3,2 milioane, in timp ce pentru restul populatiei acesta a scazut de la 140.000 dolari la 134.000 dolari.
Bursa americana s-a prabusit, dupa ce contul de Twitter al AP a anuntat explozii la Casa Alba
FBI si SEC desfasoara o ancheta, dupa ce peste 90 miliarde de lire sterline au fost temporar retrase de pe bursa din Statele Unite, in urma unei alerte false de pe contul de Twitter al Associated Press, informeaza The Telegraph. Contul de socializare al agentiei de presa a fost deturnat iar hackerii au transmis mesajul “Breaking news: Doua explozii au avut loc la Casa Alba si Barack Obama este ranit”. Fiind una dintre cele mai de incredere surse de stiri din America, la scurt timp de la publicarea sa, anuntul a avut repercusiuni in piata, indicele Dow Jones scazand cu 1% in doar doua minute. Si alti indici bursieri importanti au suferit modificari. Pierderile au fost recuperate rapid, dupa ce toata lumea si-a dat seama ca e vorba de o alarma falsa, dar situatia a creat ingrijorare, cu atat mai mult cu cat vine la putin timp dupa atacul de la maratonul din Boston.
India cauta ideea de un miliard de dolari printre cele mai inovatoare aplicatii smartphone
Sute de aplicatii pentru telefoanele inteligente sunt dezvoltate in Startup Village, un loc unde sunt incurajate ideile creative si inovatia. Startup Village a fost creat acum un an in orasul Kochi, din India, si si-a propus sa puna umarul in lansarea a o mie de produse IT in urmatorii 10 ani, noteaza BBC. Spre exemplu, femeile care sunt amenintate sau se simt in pericol si au instalata aplicatia iFollow pe mobil, dezvoltata in cadrul centrului, pot trimite instant un mesaj de ajutor catre trei numere predefinite, prin miscarea repetata a telefonului. Creatorii Startup Village spun ca printre afacerile la initierea carora vor ajuta in urmatorii ani se vor gasi si idei marete, de un miliard de dolari. Producatorul canadian BlackBerry s-a aratat extrem de interesat de proiect, incat a lansat la randul sau platforma BB10, care incude 144 de aplicatii dezvoltate in campus.
De ce angajeaza HP dansatori
In vreme ce majoritatea dansatorilor fac bani din urma vanzarii biletelor la spectacolele pe care le ofera, trupa Trey McIntyre Project are un alt model de business. “Ne-am dat seama ca avem ceva cu adevarat valoros, si anume procesul creativ in sine. Si asta vindem”, spune cofondatorul proiectului, John Michael Schert, citat de CNN Money. Gigantii corporate ca Hewlett-Packard si Aetna s-au inscris deja in pitch-ul pentru angajarea dansatorilor, de la care spera sa ii inspire. “Artistii dau viata intregului proces de creatie si am decis sa perfectionam aceasta unealta. Vrem ca firmele sa inteleaga ceea ce creeaza, indiferent ca e vorba de strategie de marketing sau de politici in domeniul medical, si sa isi dea seama de ce uneori intampina probleme si cum ar putea sa le depaseasca”, a declarat Schert.
Pe acelasi subiect: