Cum functioneaza si cat ne costa asigurarea creditului; Romania pierde anual 5.000 km de autostrazi din cauza evaziunii fiscale; povestea tanarului de 15 ani care a castigat 1,5 mil. dolari in trei zile
Euro
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Cum functioneaza si cat ne costa asigurarea creditului
Vrem sa cumparam un frigider, o masina sau un apartament. Dar nu dispunem de o suma suficienta ca sa platim „cu banii jos“ si atunci facem credit la banca sau la alta institutie finantatoare. La costul creditului, se adauga, insa, cel al asigurarii. Cand o persoana fizica ia bani cu imprumut pentru a cumpara un bun, apar doua categorii de riscuri. De exemplu, cumparatorul poate suferi un eveniment nedorit care il va pune in imposibilitatea de a continua plata creditului. In al doilea rand, bunul in cauza poate fi avariat, scrie www.capital.ro.
Cea mai mare investitie privata din energie din ultimii 25 de ani, un esec comercial. Care sunt explicatiile
Din cauza preturilor in crestere la gazele naturale, dar si a exploziei regenerabilelor, termocentrala de la Brazi, cea mai mare investitie greenfield din sectorul energetic de dupa Revolutie, in valoare de 530 de milioane de euro, mai mult sta decat produce. Productia termocentralei pe gaze de la Brazi, detinuta si operata de OMV Petrom, a fost, in primele sase luni ale acestui an, de doar 0,69 TWh, cu o treime mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent si echivalenta cu doar 18% din puterea instalata. Daca socotim doar datele pentru al doilea trimestru al anului, situatia este si mai rea, noteaza www.economica.net.
Romaqua: Romania pierde anual 5.000 km de autostrazi din cauza evaziunii fiscale
Evaziunea fiscala care s-a ridicat anul trecut la circa 23 de miliarde de euro, adica 16,2% din PIB, lasa Romania fara 5.000 km de autostrazi pe care i-ar putea realiza anual cu acesti bani sau fara posibilitatea de a rezolva problemele infrastructurii de cai ferate, este de parere Radu Lazaroiu, managing director al Romaqua Group, al doilea cel mai mare jucator de pe piata bauturilor racoritoare. Jucatorii din industria de bunuri de larg consum sunt direct afectati de lipsa unei infrastructuri dezvoltate deoarece aceasta isi pune amprenta pe costurile cu transportul, dar si cu reparatiile in cazul companiilor care au propria flota, potrivit Ziarului Financiar.
Cum te imbraci cand castigi 4.000 de euro pe luna, la stat. Codul vestimentar al institutiei cu un director la 4 angajati
Cu un salariu mediu de 4 mii de euro pe luna, angajatii Autoritatii de Supraveghere Financiara au nevoie de un alt stil vestimentar - sustine noua conducere. Asta pentru ca in controversata institutie lovita in ultimul an de scandaluri de coruptie, al carui fost sef se afla in arest la domiciliu, salariatii se imbracau dupa cum doreau. Acum, codul vestimentar prevede tinute sobre cum ar fi sacou si camasa pentru barbati, si rochie cu dres, pe timp de vara, pentru femei, noteaza www.stirileprotv.ro.
Razboiul preturilor din telefonia mobila a escaladat: „greii“ vand apeluri si SMS-uri nelimitate si la un tarif de 10 euro pe luna
Razboiul preturilor din industria locala de telefonie mobila a adus Orange, Vodafone si Cosmote - greii industriei locale de telecom - in situatia de a vinde cu 10 euro pe luna abonamente care includ apeluri si SMS-uri nelimitate catre orice retea si pana la 1 GB de trafic de date pe internet, un tarif de aproximativ trei ori mai mic decat cel practicat pentru planuri tarifare cu mai putine resurse incluse in urma cu unul sau doi ani de zile. Cel mai recent atac in aceasta razboi al preturilor din industria care a scos anul trecut din buzunarele romanilor peste doua miliarde de euro a venit din partea Cosmote, informeaza Ziarul Financiar.
Ce salariu poate castiga un tanar absolvent in domeniul IT
Matei are 18 ani si isi doreste sa devina urmatorul guru IT al Romaniei. El s-a luptat cu mai bine de 1.000 de oameni pentru un loc la buget intr-una dintre facultatile bucurestene de profil si acum asteapta sa-si termine studiile pentru a putea sa se angajeze la una dintre marile companii care activeaza la noi in tara in domeniul tehnologiei. Ca el sunt sute de tineri care au acelasi tel - sa faca o cariera in IT. Daca ii intrebi care este idolul lor iti raspund fara ezitare - Bill Gates. Co-fondatorul Microsoft a strans o avere impresionanta si este la ora actuala cel mai bogat om din lume, potrivit www.gandul.info.
A venit in Capitala pentru a studia stomatologia insa a decis sa isi deschida un atelier de pantofi
Coca Zaboloteanu, o fata venita sa studieze stomatologia in Bucuresti, are, la cei 31 de ani ai sai, ingredientele potrivite pentru un antreprenor: rabdare, rabdare si un dram de noroc. Vorbeste cu seriozitate despre afacerea cu pantofi pe care o detine si careia ii aloca tot timpul sau. Avea 24 de ani, tocmai terminase facultatea de stomatologie si se decisese sa faca primii pasi in antreprenoriat. De fapt, decizia fusese luata inca din anul V, in favoarea design-ului de pantofi. Au urmat discutii numeroase cu ateliere din Bucuresti, insa produsele obtinute nu se ridicau la nivelul asteptarilor sale. Lucurile se miscau foarte greu pana in 2006-2007 cand a reusit sa gaseasca ce isi dorea, scrie www.wall-street.ro.
Povestea tanarului de 15 ani care a castigat 1,5 milioane de dolari in trei zile
“Nu asculta ce spun alti oameni. Daca esti un antreprenor tanar si incerci sa reusesti in afacerile online, nu porni de la premisa ca nu vei reusi. Cu ajutorul internetului asa cum este acum, poti sa faci orice. Asa am gandit eu de la inceput si cred ca ma descurc bine”, spunea intr-un interviu acordat Juniorbiz.com Adam Horwitz, antreprenorul din Los Angeles, SUA, care a devenit milionar inainte de a a ajunge la majorat. Lui Adam Horwitz i-a venit ideea care avea sa il imbogateasca la 15 ani. A fondat Urban Stomp, un website unde posta muzica si adresele petrecerilor din zona Los Angeles-ului. Site-ul a facut profit prin vanzarea hainelor prin link-uri afiliate, potrivit Business Magazin.
Sudul Europei isi revine dupa criza. Economia Greciei s-a contractat cu 0,2%, cea mai mica scadere de la intrarea in recesiune
Produsul Intern Brut (PIB) al Greciei s-a contractat cu 0,2% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind cea mai mica scadere a economiei din trimestrul al treilea al anului 2008 pana in prezent, informeaza Bloomberg. Aceasta este a 24-a contractie, consecutiv, pentru economia elena, dar semnele de redresare provin din faptul ca declinul PIB-ului anuntat de Autoritatea pentru Statistica din Grecia este mai mic decat au anticipat analistii.
O companie la care oligarhul rus Roman Abramovici este actionar a obtinut 425 mil. dolari de la mai multe banci europene, in ciuda sanctiunilor UE
Producatorul rus de otel Evraz, la care cel mai mare actionar este miliardarul Roman Abramovici, a obtinut un imprumut de 425 de milioane de dolari de la mai multe banci europene, intr-un semn ca unele institutii financiare din regiune acorda inca finantare in Rusia. Evraz, companie care este listata la bursa din Londra, a anuntat miercuri ca a convenit un imprumut pe termen de cinci ani cu bancile ING, Deutsche Bank, Nordea, Societe Generale si Raiffeisen, in pofida temerilor provocate de afacerile cu aceasta tara din cauza intensificarii sanctiunilor, relateaza Financial Times.
Barclays, a doua cea mai mare banca britanica, ar putea fi penalizata cu 2 mld. dolari pentru manipularea pietei valutare si ascunderea unor tranzactii
Barclays, a doua mare banca britanica, ar putea fi penalizata cu pana la 1,2 miliarde de lire sterline (2 miliarde dolari) pentru manipularea pietei valutare, mintind clientii in legatura cu tranzactiile confidentiale efectuate in Statele Unite, potrivit companiei de brokeraj San C. Bernstein. Banca ar putea plati 700 de milioane de lire pentru inchiderea unei investigatii a autoritatilor de reglementare britanice referitoare la manipularea pietei valutare. Alte 200 de milioane de lire sterline ar putea fi platite de Barclays in legatura cu o investigatie a autoritatilor americane privind tranzactiile valutare private din SUA, a declarat Chirantan Barua, analist la compania Bernstein in Londra, relateaza Bloomberg.
Un nou smartphone de la Samsung. Cum arata si ce stie sa faca Galaxy Alpha. FOTO
Samsung Electronics a prezentat miercuri noul smartphone Galaxy Alpha, cu ecran de 4,7 inci de inalta definitie si carcasa usoara cu rama metalica, cu numai cateva saptamani inainte ca Apple sa lanseze modelul iPhone 6, relateaza CNBC. Galaxy Alpha, programat sa intre pe piata in septembrie, este cea mai recenta incercare a Samsung de a opri declinul cotei de piata provocat de intensificarea concurentei pe segmentul smartphone-urilor ieftine.
Pe acelasi subiect: