BCR scoate la vanzare cel mai mare pachet de neperformante din istoria Romaniei

BCR a scos la vanzare in piata cel mai mare pachet- bloc de credite neperfor­mante din istoria Ro­ma­niei, de aproximativ 3,6 miliarde de euro, echivalent in lei, mult mai mult decat discutiile initiale, ceea ce arata ca cea mai mare banca din Romania incearca sa-si curete cat mai repede bilantul afectat de criza. Conform unor surse din piata, memorandumul de prezentare a tranzac­tiei a fost lansat, el adresandu-se unui grup destul de redus de investitori straini, care pot gestiona un deal de asemenea dimensiune, potrivit Ziarului Financiar.

Romania, pe locul 10 in topul tarilor in care oamenii se tem de tepe

Romanii tind sa creada mai degraba ca ceilalti oameni vor sa profite de pe urma lor decat sa ii trateze intr-un mod echitabil. Sub acest aspect, tara se afla pe locul 10 intr-un top al neincrederii condus de Maroc si in care pe primele pozitii mai sunt si alte doua state din Balcani. La polul opus sunt tarile nord-europene si cele din Extremul Orient unde oamenii sunt priviti mai degraba ca parteneri, potrivit www.capital.ro.

Un dezvoltator de aplicatii mobile castiga net 1.500-2.000 de euro pe luna

Un dezvoltator de aplicatii mobile din Romania castiga 1.000-2.000 de euro net pe luna, insa tot mai multi specialisti sunt recrutati de companii straine, a declarat Tudor Cobalas, unul dintre cofondatorii companiei de dezvoltare de aplicatii mobile XL Team, scrie www.wall-street.ro. Cobalas afirma ca, daca anul trecut recrutarea unui angajat dura doua-patru saptamani, durata s-a dublat in 2015.

O tanara de 23 de ani primeste bani ca sa se plimbe in jurul lumii. "Uneori ma duc la culcare fara sa stiu unde ma voi trezi a doua zi"

Multi visam la o vacanta permanenta, dar o tanara din Australia a reusit sa transforme acest vis intr-o sursa de venit. Brooke Saward, de 23 de ani, calatoreste din ianuarie 2014 si a transformat acest lucru intr-o cariera prin intermediul blogului sau. Saward a cumparat un bilet de avion catre Londra in ziua in care a absolvit facultatea si a vizitat de atunci sase continente si aproape 50 de tari. Fotografiile ei au atras atentia multor internauti, iar conturile sale de Instagram, Facebook si Snapchat au 320.000 de fani. Blogul sau, World of Wanderlust, aduce 950.000 de vizualizari lunar, scrie Business Magazin.

Idei de afaceri 2015. Patru proiecte de plantatii agricole profitabile

Foarte multe idei de afaceri in 2015 sunt in domeniul agriculturii, iar acest lucru se intampla si datorita faptului ca acest domeniu beneficiaza de fonduri europene importante in urmatorii ani. Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care se va derula pana in 2020, in Romania ar urma sa se investeasca peste 9,3 miliarde de euro, din care 8 miliarde sunt fonduri europene, iar restul din bugetul national. www.adevarul.ro prezinta cateva idei de afaceri pe care le puteti face in 2015.
 
Guvernatorul Bancii Angliei: Muncitorii straini nu au afectat productivitatea Marii Britanii

Guvernatorul Bancii Angliei (BoE), Mark Carney, a dezmintit informatiile potrivit carora forta de munca ieftina ar afecta productivitatea economiei britanice, iar un numar mai mare de muncitori disponibili a descurajat firmele sa faca investitii in tehnologii care sa sporeasca productivitatea, transmite BBC.

Jeep pregateste SUV-ul care sa ingenuncheze Range Rover sau Mercedes

Jeep dezvolta un SUV de lux care sa concureze cu Range Rover sau Mercedes, transmite Bloomberg. Directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne este cel care a vorbit despre aceasta posibilitate. Chiar daca vanzarile Jeep la nivel mondial au crescut de patru ori dupa 2009, Marchionne sustine ca marca rateaza o oportunitate importanta. "Atunci cand vad un Range Rover, ma enervez pentru ca ar trebui sa fim in masura sa facem si noi un model similar. Si vom face", a spus Marchionne.