Avocati: Monitorizarea conturilor bancare, propusa de Ministerul Finantelor, este prea intruziva

Proiectul prin care Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa obtina acces la informatiile privind soldul si rulajele conturilor bancare este prea intruziv si incalca prezumtia de nevinovatie a persoanelor, astfel ca pentru a fi implementata ar avea nevoie de garantii „foarte puternice“ legate de accesul, stocarea si distrugerea datelor vizate, spun specialistii care cunosc practica internationala, potrivit www.zf.ro.

Esecul guvernarii Ponta: Cum au fost investitiile taiate la jumatate, iar autostrazile, sterse din buget

“Bugetul anului 2014 este un buget bazat pe investitii”, anunta guvernul Ponta in urma cu un an. Obiectivul a fost, insa, ratat. Finantarile pentru drumuri si autostrazi au scazut dramatic, ca si atragerea fondurilor europene, din cele 40 de miliarde promise pentru investitii, fiind efectiv cheltuite doar jumatate, cu impact negativ pentru economie. Prabusirea investitiilor a erodat cresterea economiei. Statisticile privind evolutia PIB in 2014 au fost revizuite in crestere, insa cifrele sunt contestate de economisti care considera ca au fost cosmetizate, noteaza www.capital.ro.

Exceptiile capitalismului de cumetrie: Florin Talpes, romanul care exporta inteligenta in toata lumea

De pe strada Delea Veche din Bucuresti, Florin Talpes concureaza cu marile firme de IT din Silicon Valley. Talpes (58 de ani) a fost, in 1990, unul dintre primii antreprenori IT din Romania. In acesti 25 de ani in care miliardarii de carton au dat tunuri si s-au imbogatit peste noapte, el a urmat politica pasilor marunti si a construit un brand urias: antivirusul Bitdefender, cu 500 de milioane de licente vandute in toata lumea, scrie www.adevarul.ro.

Romania, pe lista gri a UE. Comisia nu crede ca cifrele noastre privind fondurile pentru agricultura sunt corecte

Romania, alaturi de Bulgaria, Danemarca, Grecia si Spania, este pe lista statelor la care Comisia Europeana nu a putut finaliza verificarile privind cheltuielile si platíle efectuate de catre Agentiile de Plati pentru Agricultura aferente anului financiar agricol 2013. Aceasta pentru ca partea romana nu a convins Comisia de acuratetea datelor. La finalizarea anchetei, am putea da bani inapoi, scrie www.economica.net.

Cresterea salariului minim este o masura anti-economica

Sustin si eu ca majorarea salariul minim pe economie reprezinta un obstacol in calea cresterii sau lansarii de afaceri noi. Antreprenorul este, practic, obligat sa plateasca un nivel minim de salariu angajatilor sai, fara nicio legatura cu realitatile din piata.Care sunt, de fapt, efectele economice ale acestei interferente a statului in economie cititi pe www.wall-street.ro.

Masinile BMW, Honda si Toyota rechemate in service pentru o problema ce poate fi chiar fatala. Ce se intampla cu airbag-urile

Tot mai multi producatori auto prezenti si in Romania recheama masini in service ca sa repare o problema ce poate fi chiar fatala pasagerilor. E vorba despre anumite tipuri de air-baguri produse de cea mai mare companie de profil la nivel mondial. Scandalul a izbucnit dupa ce in Statele Unite defectiunea a provocat 3 morti si peste 100 de raniti. In caz de impact, airbag-urile explodeaza si arunca inspre pasageri bucati de plastic care i-ar putea rani grav sau chiar omori, sustin expertii auto, citati de www.stirileprotv.ro.

Un absolvent de jurnalism vinde de 10.000 de euro pe luna bratarile care au innebunit internetul

Lucian Gherghita a absolvit doua facultati – relatii internationale si drept –, dar a preferat intotdeauna sa lucreze pentru el insusi. A deschis primul business in urma cu patru ani, in consultanta, dar intre timp si-a mai incercat norocul si in alte domenii. Marius Stoica a absolvit jurnalismul si este pasionat de tot ceea ce are legatura cu mediul online. Lucian Gherghita a decis la sfarsitul verii sa preia un business de productie si vanzare de bratari nautice, potrivit www.businessmagazin.ro.

Alte 35 de companii vizate de scandalul LuxLeaks, intre care Skype si Disney. Sistemul prin care Luxemburgul ar fi facilitat fraude fiscale de miliarde de euro

Mai multe publicatii internationale au facut marti seara noi dezvaluiri in cadrul scandalului LuxLeaks privind sistemul masiv de optimizare fiscala implementat in Luxemburg, care risca sa dea o noua lovitura presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Aceste dezvaluiri vizeaza in special Skype, preluat din 2011 de Microsoft, Walt Disney si Invista, filiala Koch Industries.

Fitch a pus sub supraveghere negativa ratingurile privind datoriile Japoniei. A treia cea mai mare economie a lumii a intrat in recesiune, la finele lunii septembrie

Fitch Ratings a pus marti sub supraveghere negativa calificativele pentru datoriile Japoniei, la o saptamana dupa ce agentia de evaluare Moody's a retrogradat ratingul tarii cu o treapta, invocand incertitudini privind capacitatea autoritatilor de la Tokyo de a reduce deficitul fiscal. Japonia, a treia mare economie la nivel mondial, beneficiaza din partea Fitch de un calificativ 'A+' pentru datoriile pe termen scurt si 'F1+' pentru cele pe termen scurt. Ratingul Japoniei a fost confirmat la 'AA+', se arata intr-un comunicat al Fitch, preluat de WSJ.

Schimbari surprinzatoare in conducerea de varf la BMW si Volkswagen. VW recruteaza un director de la concurenta

Producatorii auto germani BMW si Volkswagen au anuntat marti schimbari surprinzatoare in conducerea de varf, veteranul CEO al BMW, Norbert Reithofer, urmand sa se retraga cu un an mai devreme pentru a lasa locul tanarului sef al operatiunilor de productie, Harald Krueger, transmite Reuters.