Avem un an si jumatate la dispozitie sa nu fim fraierii Europei: Romania are o sansa mare de a castiga din programul imens de salvare a economiei Europei

Confruntata cu riscul de a arunca economia Europei intr-un deceniu de deflatie si stagnare economica, Banca Centrala Europeana a lansat joi cel mai mare program de resuscitare a batranului continent, printr-o injectie de 60 de miliarde de euro pe luna din martie 2015 pana in septembrie 2016. Ce se va intampla in Romania dupa aceasta injectie de 1.080 miliarde de euro, de 7 ori cat PIB-ul Romaniei si cum am putea beneficia de acest pachet istoric, cititi pe www.zf.ro.

ASF promite RCA mai ieftin pentru tineri. Dar poate face ceva?

Problema primelor uriase platite de soferii sub 30 de ani pentru asigurarea de raspundere civila a ajuns subiect national. Oficiali guvernamentali cer ASF sa reglementeze situatia, in timp ce Autoritatea promite o solutie pana la finele lunii februarie. www.capital.ro a consultat specialisti din piata pentru a anticipa masurile pe care arbitrul pietei le poate propune fara sa-si depaseasca atributiile legale.

Noua amenda din Codul Rutier care ii poate lasa pe parinti fara 400 de lei. Ce trebuie sa faca daca isi iau copiii in masina

Aveti copil, dar si masina? Atunci fiti foarte atenti. Centura de siguranta nu este suficienta pentru protectia celor mici, atrag atentia politistii. Codul Rutier a fost modificat si spune ca minorii care au pana la 1 metru si 35 de centimetri inaltime pot fi transportati cu automobilul numai daca sunt asezati in scaune sau pe niste perne speciale. Astfel, Romania se aliniaza legislatiei europene. In trei saptamani veti plati 400 de lei amenda daca veti transporta copilul cu masina fara sa respectati masurile de siguranta impuse de lege, noteaza www.stirileprotv.ro.

Procesul de predare-primire pentru un apartament: la ce trebuie sa fii atent

Generic, procesul de predare-primire este momentul in care clientul face o ultima vizita pentru a analiza apartamentul recent achizitionat. In particular, aceasta predare-primire implica mai ales partea tehnica a apartamentului pentru ca este principala sursa a unor eventuale probleme ulterioare, spune Alina Necula, head of marketing & sales la dezvoltatorul rezidential Adama, care a explicat pe larg pentru www.wall-street.ro ce trebuie sa urmareasca un client.

Cu trenul catre munte, cu 140 de kilometri la ora. CFR Calatori a testat linia Bucuresti-Brasov si a parcurs-o in doua ore

CFR Calatori anunta ca a efectuat un test de parcurs cu un tren de proba pe ruta Bucuresti Nord – Brasov si retur pentru determinarea posibilitatilor tehnice de reducere a timpilor de mers. Viteza maxima atinsa a fost de 140 de kilometri la ora. CFR Calatori intentioneaza sa reduca duratele de parcurs intre Bucuresti si Brasov, la fel cum - incepand cu sezonul estival 2014 - a fost posibil pe ruta Bucuresti-Constanta, scrie www.adevarul.ro.

Cum arata prima afacere a Alexandrei Copos. A muncit trei ani si a investit 150.000 de euro

Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri George Copos, a anuntat deschiderea oficiala a cafenelei ANA Baking Co., situata pe Calea Dorobantilor din Bucuresti, ca urmare a unei investitii de 150.000 de euro derulate in ultimii trei ani. Cafeneaua-concept ANA Baking Co. este amplasata in acelasi spatiu unde a functionat anterior una dintre primele cofetarii ale retelei ANA PAN, dezvoltata de sotii Cristina si George Copos, potrivit www.businessmagazin.ro.

De ce nu sunt tarile europene de acord cu salariul minim din Germania. Mai multe state, intre care si Romania, au sesizat Comisia Europeana

Mai multe tari membre UE, printre care si Romania, au sesizat Comisia Europeana dupa ce autoritatile germane au decis ca noua lege privind instituirea unui salariu minim se aplica si transportatorilor straini pe perioada tranzitarii teritoriului Germaniei, scrie site-ul polonez thenews.pl, preluat de Mediafax.Guvernul german a decis ca, incepand cu 1 ianuarie 2015, sa fie instituit un salariu minim, de 8,50 de euro pe ora, urmand ca aceasta lege sa se aplice si transportatorilor straini pe perioada in care soferii firmelor de transport tranziteaza teritoriul Germaniei.

Banca Elvetiei explica miscarea de a abandona plafonul minim de 1,2 franci/euro. De ce a luat decizia care a zguduit intreaga lume: “Reactia pietelor este exagerata”

Banca centrala a Elvetiei a renuntat la plafonul minim de 1,2 franci/euro deoarece costul mentinerii acestuia ar fi fost prea mare, ridicandu-se la 100 de miliarde de franci (116 miliarde de dolari) numai in luna ianuarie, a afirmat Fritz Zurbruegg, membru in conducerea bancii, relateaza Bloomberg. "Sume de ordinul miliardelor erau cheltuite in fiecare zi de catre banca centrala si sfarsitul acestei situatii nu se intrezarea", a declarat Zurbruegg.

Rusia si China investesc 242 mld. dolari intr-o cale ferata de mare viteza Moscova-Beijing

Rusia si China vor construi o cale ferata de mare viteza in valoare de 1.500 de miliarde de yuani (242 mld. dolari) intre Moscova si Beijing, care va reduce durata calatoriei intre cele doua capitale la numai doua zile, a anuntat administratia municipala a Beijingului, relateaza Bloomberg. In prezent, calatoria cu trenul intre Beijing si Moscova dureaza sase zile.