Pparticipantii vor putea crea si testa aplicatii si programe pornite de la zero folosind tehnologii Yahoo!. „Am ales Bucurestiul pentru Open Hack-ul European pentru ca Romania este un hot spot internațional pentru dezvoltatorii de software talentați și pentru ca Yahoo! are un public atat de numeros și entuziast in aceasta regiune”, a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer in cadrul Yahoo!.

Evenimentul din 14 si 15 mai este al paisprezecelea organizat vreodata de Yahoo!, al treilea din Europa si primul din Europa de Est.

Alaturi de hackeri, la Open Hack vor participa si personalitati din cadrul Yahoo! cum ar fi Raymie Stata, Chief Technology Officer sau Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).

Programul evenimentului

Evenimentul incepe sambata, 14 mai, printr-o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioada non-stop de codare de 24 de ore.

Toate lucrarile vor fi jurizate duminica, iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate și promovate catre dezvoltatorii din reteaua Yahoo!.

Dezvoltatorii care vor sa se inscrie la eveniment o pot face in mod gratuit aici.

Citeste si Yahoo! va dezvolta cel putin doua produse pentru Romania pana la finele anului

Dupa trei ani de asteptare, portalul Yahoo.ro este activ!