Peste jumatate din administratorii de securitate IT inclusi in studiu, in total 220, anticipeaza o crestere semnificativa a numarului de utilizatori mobili, respectiv al celor care se conecteaza de la distanta la retelele corporate.

"Angajatii si contractorii solicita mai mult acces la informatii si aplicatii business, atat de pe dispozitivele corporate, cat si de pe dispozitivele personale", a spus Ben Khoushy, vicepresedinte diviziei Endpoint Products din cadrul Check Point.

"Multe organizatii nu au stabilit un plan corespunzator pentru a securiza laptopurile personale si smartphonurile utilizate in spatiul de lucru", a adaugat Khoushy.

Potrivit studiului, 64% dintre organizatii sunt ingrijorate ca sporirea numarului de utilizatori mobili va avea drept rezultat expunerea informatiilor sensibile, in timp ce 70% dintre respondenti au recunoscut ca nu folosesc criptarea datelor pentru a proteja laptopurile de business.

De asemenea, 87% dintre organizatii nu cripteaza stickurile USB sau dispozitivele media portabile.

Cu toate acestea, anticipand o crestere continua a fortei de munca mobile, 52% dintre organizatii au declarat ca au clienti VPN (retele virtuale private care permit accesarea retelelor companiilor de la distanta - n.r.) pe PC-urile portabile si ca in 2011 vor recurge la criptarea discului (23%) si a stickurilor USB, dar si la instrumente pentru prevenirea pierderii datelor-DLP (17%).

La studiul Check Point, realizat in septembrie 2010, au participat peste 220 de administratori de securitate IT din regiuni precum Statele Unite, Europa, Asia si Orientul Mijlociu.