Daca ai nevoie de Internet doar in vacanta sau in weekend, cartela poate fi o solutie: Nu ai contract si nici nu primesti lunar factura, insa ai limita de trafic. Chiar si asa poti incerca ofertele mai multor operatori si il alegi pe cel mai bun.

De exemplu, la Vodafone ai Internet mobil pe cartela activ de la 10 pana la 30 de zile, in functie de valoarea cu care incarci.

Astfel, cu 5 euro pe luna ai Internet timp de 10 zile, cu trafic inclus de 0,5 GB, la viteza de 7.2 Mbps. In schimb, la o reincarcare de 30 de euro ai Internet timp de o luna, iar traficul creste la 8GB.

Traficul, limitat de valoarea reincarcata lunar

Daca vrei abonament, trebuie sa stii ca si aici exista o perioada de incercare de 30 de zile. In ceea ce priveste costul unui abonament, cel mai ieftin de la Vodafone porneste de la 4,12 euro lunar (cu TVA) pentru 250 de MB trafic national, la o viteza de 7.2 Mbps pentru Internet pe telefon.

Daca vrei Internet mobil pe laptop, atunci te costa 9 euro lunar si ai un trafic inclus de patru ori mai mare.

La Orange, conexiunea mobila te costa 7,37 de euro pe luna (cu TVA), ai aceeasi viteza, insa trafic dublu fata de Vodafone.

La cartela de Internet, tarifele si traficul inclus sunt la fel ca in cazul celor de la Vodafone, insa perioada de utilizare e mai mare - 14 zile pentru cea mai ieftina oferta.

Cosmote oferta o viteza de internet mai mare

Operatorul Cosmote pluseaza si ofera o viteza de 21,6 Mps, la 8,32 de euro pe luna pentru Internetul mobil.

Daca insa vrei o cartela reincarcabila, atunci vei plati 12,4 euro (cu TVA inclus) pentru internet pe telefonul mobil si 179 de lei pentru modem si cartela de Internet pentru laptop, valabile doua luni.

Mai ieftin la RCS&RDS

Nici operatorul authton RCS&RDS nu sta degeaba. Daca vrei sa navighezi pe Internet de pe telefonul mobil sau sa-ti modifici statusul pe Facebook platesti doar 10 lei pe luna (TVA inclus) pentru 7,2 Mbps cu trafic nelimitat.

Pentru a beneficia de oferta, trebuie totusi sa ai un abonament de Internet prin cablu la RCS&RDS.

Numarul utilizatorilor de Internet mobil s-a dublat anul acesta, fata de cel al clientilor care au Internet prin cablu. Piata ramane in continuare deschisa ofertelor si mai bune!