Steve Yegge, unul dintre inginerii de software de la Google, si-a postat pe pagina personala a retelei Google Plus ca miscarea firmei americane este "o reactie tardiva si jalnica" si, totodata, "un reflex emotional, negandit", noteaza Huffington Post.

Yegge descrie Google+ ca fiind "un produs gandit pe termen scurt, pornind de la ideea ca Facebook are succes pentru ca este un produs bun". Inginerul de la Google crede ca reteaua de socializare lansata de Mark Zuckerberg „are succes nu pentru ca este un produs bun, ci pentru ca a creat o constelatie de produse si ii lasa pe utilizatori sa faca treaba companiei."

"Facebook e diferit pentru toata lumea. Exista sute, poate mii de moduri in care iti poti petrece timpul pe Facebook, astfel e cate ceva pentru fiecare", a scris Yegge pe pagina de Google Plus.

Inginerul mai spune ca Google a gresit atunci cand a incercat sa prezica ce vor oamenii si sa le dea acest lucru, un exercitiu pe care putin antreprenori l-au reusit. "Steve Jobs a fost unul dintre acestia. Din pacate, noi (n.r. Google) nu avem un Steve Jobs", adauga inginerul IT.

Ulterior, postarea lui Yegge a fost stearsa, inginerul afirmand ca reactia anterioara reprezenta, de fapt, o conversatie privata intre el si colegii sai din cadrul companiei de internet. Carcotasii au sustinut imediat ca inginerul nu stie sa foloseasca setarile de siguranta ale site-ului social lansat de compania pentru care lucreaza.

Steve Yegge: "Noi nu avem un Steve Jobs aici"

Yegge afirma ca, prin comentariul sau, vrea sa le atraga atentia dezvoltatorilor: „Problema consta in faptul ca vor sa anticipeze ceea ce-si doresc utilizatorii si sa creeze produsele respective. Nu poti sa faci asta. Nu in mod cert. Au fost cativa oameni cu adevarat pretiosi in istoria computerelor, care au putut sa faca lucrurile sa devina certitudini.”

Inginerul de software al companiei de internet care opereaza cel mai cunoscut motor de cautare la nivel global este de parere ca parintele iGadgeturilor, Steve Jobs, a fost unul dintre geniile tehnologiei. „Steve Jobs a fost unul dintre acesti oameni. Noi nu avem un Steve Jobs aici. Imi pare rau, dar asta e adevarul. Nu avem”, a spus Yegge, citat de Daily Mail.

Yegge nu este primul angajat al Google, care se plange de reteaua de socializare lansata de companie. Mai mult, surse din interior sustin ca foarte putini manageri din grup mai folosesc Google+.

Citeste si:

Un secret vestimentar. De ce purta Jobs bluza neagra si pantaloni de blugi

Apple, cel mai valoros brand din lume. Cine se afla in umbra marului creat de Steve Jobs