Un american din cinci ar renunta la sex mai degraba decat la internet, iar doua treimi dintre ei ar lasa cafeaua timp de un an in favoarea internetului.

Suma medie ceruta de un utilizator din SUA pentru a sta offline pentru 12 luni este de 2.500 de dolari, potrivit rezultatelor sondajului BCG in statele G20, cele mai mari economii ale lumii. 

La nivelul G20, utilizatorii de internet ar cere sa fie platiti cu intre 3 si 6% din venitul anual pentru a nu accesa internetul timp de un an, potrivit sondajului.  Cele mai importante servicii sunt cautarea, emailul, online banking si serviciile de investitii.

Dominic Field, partener la BCG si unul dintre autorii studiului, noteaza ca internetul a intrat in randul utilitatilor, precum electricitatea sau apa. Pana in 2016, numarul total al utilizatorilor de internet va urca la 3 miliarde, de la 1,9 miliarde in 2010, potrivit BCG.

Economia online a totalizat 2.500 miliarde de dolari anul trecut in tarile G20, arata estimarile BCG. 

Accesul de pe terminale mobile va deveni tot mai important, smartphone-urile si tabletele urmand sa reprezinte in 2016 aproximativ 80% din numarul total de conexiuni la internet. 

SUA genereaza in prezent aproximativ o treime din economia internetului, pondere care va scadea la 25% pana in 2016.

BCG a intervievat 1.000 de utilizatori de internet din fiecare tara G20.