"Alaturi de Bulgaria, Romania ramane competitiva in lupta atragerii de investitori puternici din domeniul IT&C, in raport cu alte state din zona, cum ar fi Slovenia sau Croatia. Atuurile noastre sunt buna pregatire a fortei de munca, capabilitatile in privinta limbilor straine, precum si costul fortei de munca, relativ scazut", a spus Tudor.

El a adaugat ca, pe termen mediu si lung, Romania nu trebuie sa ramana ancorata in aceste atuuri, ci trebuie sa devina inovativa.
"Gradul de inovare din Romania este redus, noi importam aproape tot in domeniul IT&C. Romania trebuie sa devina inovativa, sa faca pasul in aceasta directie, sa dezvolte produse si aplicatii inovative, care, ulterior, sa fie exportate. De asemenea, Romania trebuie sa ia masuri in domeniul educatiei pentru a spijini si sustine inovatia", a spus reprezentantul IBM.

El s-a aratat optimist in privinta dezvoltarii industriei IT&C locale si, implicit, a economiei Romaniei in urmatorii ani. "Cred ca sectorul IT&C este o forta esentiala pentru progresul societatii, tot ce tine de stilul nostru de viata actual are legatura cu acest sector", a spus Tudor.

Reprezentantul IBM a afirmat ca orasele vor fi "motorul" cererii in domeniul IT&C. "Acum 200 de ani doar Londra si Beijing aveau peste un milion de locuitori, acum sunt foarte multe, practic 50% din populatia lumii locuieste in orase. Deci, pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, orasele trebuie sa apeleze la solutiile IT&C", a aratat Tudor.

El a mentionat ca, in urma cu o luna, reprezentantii IBM si ai Primariei Bucurestiului s-au intalnit si, in urma discutiilor, compania a propus dezvoltarea unui parc tehnologic pentru atragerea "cremei" jucatorilor din acest domeniu.

Infiintata in 1995, IBM Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei in 2009, si avea peste 660 de angajati. IBM este cel mai mare furnizor international de servicii IT.

Citeste si

Cum inlocuiesc producatorii din transporturi "roata", cu pernele de aer. Trenul-avion care circula la 10 cm deasupra sinelor si este condus de calculator

Pulsul Chinei incetineste. Economia a crescut cu 9% in trimestrul trei, cea mai slaba cifra din ultimii doi ani