"In prima parte a anului, Televoice a vandut 10.000 de tablete Evotab 2 si 2.000 de tablete Neura. Pana la finele anului vom comercializa aproximativ 30.000 de tablete. La nivelul pietei, vanzarile de tablete au crescut in fiecare an, aproape exponential. Anticipez ca, in total, pe piata locala vor fi vandute 150 -160.000 de unitati in acest an", a spus Nistoran.

Televoice va incepe joi sa comercializeze Evotab Fun, o tableta PC de 7 inch cu modul GPS incorporat, la un pret de 649 lei, care include si actualizarea hartii Romaniei in urmatorii doi ani. Tableta are conectivitate Wi-Fi si o greutate de 330 de grame.

"Estimez ca vom vinde pana la finele anului peste 14.000 de Evotab Fun, previziune care include si vanzarile pentru versiunea mai ieftina a tabletei, fara GPS, care va fi lansata in toamna, la un pret cu circa 100 de lei mai redus", a mai spus Nistoran.

Televoice a lansat brandul de produse IT&C Evolio in 2007. Sub acest brand, compania comercializeaza produse GPS, netbook-uri, produse de comunicatii fixe si mobile, produse multimedia si accesorii.

Compania vinde si in Republica Moldova si va intra si pe piata bulgara.

Nistoran estimeaza ca afacerile Televoice se vor plasa in acest an la peste cinci milioane de euro, influentate de scaderea vanzarilor de aparate GPS.