NFC a gandit un soft care sa le permita utilizatorilor sa plateasca si sa intre la diverse evenimente culturale, de entertaiment si relaxare, folosind telefonul mobil, fara a mai fi astfel nevoie de bani cash sau ore de asteptare in fata casieriilor localurilor de distractii, in vederea cumpararii unui bilet.

Astfel, furnizorul global de solutii de plata, Carta Worldwide Inc., devine primul procesator care a anuntat finalizarea procesului derulat in colaborare cu MasterCard Worldwide, care permite implementarea programelor NFC cu mai multa rapiditate, devenind totodata prima si unica platforma de acest fel din lume.

MasterCard MOTAPS le pemite companiile sa castige un avantaj competitiv si sa-si mareasca veniturile, prin intermdiul programelor realizate de NFC, precum MasterCard® PayPass™, intr-un mod mai simplu si mai eficient. In plus, organizatiile care folosesc aceste softuri, economisesc pana la 84% din costurile de implementare a modulului de data provisioning.

NFC, care lucreaza de ceva timp la aceste proiecte, a intampinat probleme la procedurile manuale impuse de birourile de personalizare existente si cu integrarile costisitoare cu alti furnizori, conectati cu anumiti operatori de telefonie mobila.

In prezent, tehnologia MOTAPS elimina aceste constrangeri, permitand transmiterea in siguranta a datelor de personalizare direct catre dispozitivul clientului, printr-o interfata standardizata, care conecteaza toti participantii la ecosistemul NFC.

„MasterCard MOTAPS aduce un serviciu puternic pentru noul val de telefoane mobile, care permit facilitatea NFC. Prin aceasta, se poate valorifica in sfarsit potentialul telefoanelor NFC, punand la dispozitie o noua modalitate de plata pentru milioane de persoane. De asemenea, emitentii vor putea sa ofere clientilor solutii de personalizare pentru telefoane mobile, fapt ce sporeste oportunitatile de emitere si valorificare a pietei de produse contactless, aflata in continua crestere”, spune MD la Carta Financial, Keith Hobbs.

Directorul Grupului si Senior Vice President pentru Plati Mobile Emergente, in cadrul MasterCard, James Anderson, afirma: „Cu MOTAPS punem la dispozitia clientilor si partenerilor MasterCard o componenta cheie de infrastructura, ce simplifica derularea programelor contactless. Un sistem securizat de data provisioning, care sa fie scalabil si compatibil cu orice forma de prezentare a instrumentului de plata, este crucial pentru dezvoltarea platilor contactless.”

MOTAPS a fost creat astfel incat posesorul de card sa poata face plati simplu, rapid si comod. Detinatorii de telefoane NFC pot cere de acum setarea contului MasterCard® direct din telefon. Datele de personalizare sunt furnizate in cateva secunde, iar telefonul este apoi activat pentru plati contactless.

Carta Worldwide este lider in procesarea de tranzactii de plata in domeniul preplatit si al platilor prin telefoane mobile, permitand clientilor sai sa ofere solutii de plata de ultima generatie pentru piata locala.

Transact Network este autorizata de MasterCard si membru principal in Visa Europe, oferind sponsorizare de BIN la nivel european si servicii privind cardurile preplatite pentru managerii de programe si detinatorii de marci.

Transact Network emite carduri preplatite MasterCard, atat in format fizic, cat si virtual. Licenta companiei pentru bani electronici a fost transpusa cu succes in statele membre ale UE si EEA, permitand emiterea de programe de carduri preplatite in Europa.

MasterCard Europe administreaza activitatile MasterCard Worldwide in Europa. Avand sediul central in Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene.

In Romania, MasterCard Europe a lansat in urma cu doi ani, EduCard, o platforma complexa de educare financiara a consumatorilor, ce include un site cu informatii in vederea familiarizarii acestora cu notiunile uzuale din domeniul financiar-bancar si a unei administrari eficiente a finantelor personale. 

Prin sustinerea MasterCard Worldwide Network – cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume – MasterCard proceseaza anual peste 23 de miliarde de tranzactii si are capacitatea sa administreze 160 de milioane de tranzactii pe ora, cu o durata medie de 130 milisecunde si 99,99 acuratete.

Vezi AICI cum functioneaza programul realizat de NFC.

Ce parere ai despre noua tehnologie? Scrie-ne ce crezi, in sectiunea de comentarii, de mai jos.