Lansat la sfarsitul anului trecut, Voyo este un serviciu video-on-demand (VOD), similar a popularului Netflix din Statele Unite. Proiectul dezvoltat de CME (Central European Media Enterprises) este prezent in sase tari din centrul si estul Europei: Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Romania, Slovacia si Slovenia.

VOYO integreaza un continut premium variat, de la filme, seriale si emisiuni de divertisment, la stiri, sport si transmisiuni live. Serviciul este disponibil Pay-TV (abonament) sau Pay-per-view, putand fi testat o saptamana gratuit. Recent au fost lansate si doua canale dedicate, VOYO Cinema si VOYO News.

VOYO este lider in regiune, dar si in fiecare din tarile unde este prezent, a declarat Robert Berza, Head of Internet Division in cadrul CME. Unul dintre obiectivele VOYO este de a pune la dispozitia utilizatorilor peste 1000 de titluri in fiecare dintre cele sase tari. In prezent aceasta tinta a fost deja atinsa in Republica Ceha, iar in Romania sunt disponibile peste 450 de titluri de filme, a mai adaugat reprezentantul CME.

 

Robert Berza, Head of Internet Division CME, VOYO

VOYO.ro a inregistrat peste 560.000 de vizitatori unici in luna aprilie, conform datelor SATI. Site-ul a avut peste 3.400.000 de afisari si aproape un milion de vizite, in cursul lunii trecute. In prezent, VOYO.ro numara un total de peste patru sute de mii de conturi active.

CME a lansat o aplicatie iOS pentru varianta din Slovenia, urmand sa fie disponibila in scurt timp si pentru utilizatorii iphone si ipad din Romania. O alta aplicatie pentru televizoarele Samsung Smart , urmeaza sa fie lansata in vara acestui an, a mai declarat Robert Berza, in cadrul conferintei RoNewMedia 2012, ce are loc in aceasta saptamana la Bucuresti.

 

Serviu Biris (Trilulilu), Robert Berza (VOYO, CME), George Catrina (Samsung)