Plecarea Nokia afecteaza bugetul local, in conditiile in care incasu din taxe si impozite cateva milioane de lei pe an, a adaugat primarul.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor.  2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. 

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro. 

"Nokia vrea sa-si ajusteze productia de telefoane catre locatiile cu proximitate optima fata de distribuitori si de pietele cheie. Prin urmare, Nokia intentioneaza sa inchida fabrica de la Cluj, Romania, inainte de sfarsitul anului 2011, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia ofera o mai buna scara a operatiunilor si beneficii de proximitate", se spune intr-un comunicat transmis joi de grupul finlandez Nokia. 

Decizia face parte dintr-un pachet de masuri suplimentare de aliniere a fortei de munca si a operatiunilor. 

"Inchiderea fabricii de la Cluj si ajustarile aduse lantului comercial vor avea un impact de circa 2.200 de angajati asupra fortei de munca", se spune in comunicat. 

De asemenea, grupul va renunta la alti 1.300 de angajati din cadrul diviziei Location & Commerce. 

Concedierile se adauga la disponibilizarile a 6.000 de angajati anuntate in aprilie. Masura se incadreaza in strategia companiei si are rolul de a reduce costurile, de a eficientiza si simplifica structura grupului, se spune in comunicat, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Nokia inchide portile fabricii de la Jucu. Angajatii au iesit in strada. Sute de oameni raman fara locuri de munca