Masura luata de Moody`s are loc dupa ce in luna iunie, agentiile de rating Fitch si S&P au retrogradat si ele ratingurile Nokia.

Potrivit purtatorul de cuvant al companiei, miscarea facuta de Moody`s nu va avea un impact concret asupra costurilor actuale de finantare ale companiei.

Vanzarile Nokia, in scadere

Nokia a raportat saptamana trecuta pierderi pentru trimestrul incheiat in iunie, coborand astfel pe locul doi la nivel global pe piata mondiala a aparatelor smartphone, dupa gigantul Apple.

In ultimii ani, Nokia nu a reusit sa produca telefoane la fel de atractive precum cele ale competitorului sau direct, Apple sau asemenea celor dotate cu software-ul Android furnizat de Google.

"Perspectivele Nokia in privinta unor indicatori precum vanzarile de telefoane mobile sau preturile medii de vanzare sunt foarte neclarare, din cauza tranzitiei prin care trece portofoliul de produse", se arata intr-un comunicat al Moody’s.

Agentia noteaza totusi ca lichiditatile Nokia s-au mentinut solide, ca si structura capitalului, astfel incat compania va avea capacitatea sa acopere costurile legate de procesul de tranzitie.

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume dupa volumul vanzarilor, a inregistrat o pierdere neta de 492 milioane euro in trimestrul al doilea, insa profitul operational al activitatilor de baza a depasit toate estimarile. Compania finlandeza a vandut 16,7 milioane de smartphone-uri in perioada analizata, pierzand insa prima pozitie in topul producatorilor de telefoane "inteligente" in favoarea Apple, care a vandut in acelasi interval 20,3 milioane de iPhone-uri.

Nokia detine o fabrica de telefoane mobile si in Romania, la Jucu, judetul Cluj.

Citeste si:

Cum pot salva femeile destepte economia globala

Cele mai scumpe cuvinte de cautare din lume. Cat castiga Google din publicitate

Microsoft prezinta scuze. Cum a incercat compania sa faca bani de pe urma mortii lui Amy Winehouse VIDEO