Facebook a anuntat recent ca va prelua, pentru un miliard de dolari, compania care dezvolta aplicatia pentru smartphone-uri Instagram, prin care utilizatorul poate modifica fotografii si le poate publica pe retelele de socializare.

Luni, Facebook a anuntat ca va plati 550 milioane de dolari pentru a prelua de la Microsoft drepturile de proprietate intelectuala asupra catorva sute de brevete.

Contractele aferente acestor tranzactii au fost semnate cu cateva saptamani inainte ca Facebook sa intre in etapele finale ale ofertei publice initaile, care va fi probabil cea mai mare tranzactie de acest tip efectuata vreodata in industria IT.

Facebook vrea sa atraga aproximativ 5 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, iar valoarea de piata estimata pentru companie la listare ar putea ajunge la 100 miliarde de dolari.

Compania a stabilit ca termen pentru efectuarea ofertei Luna mai, precizand ca termene lansarea roadshow-ului pe 7 mai si debutul la tranzactionare undeva in saptamana 14-18 mai.

O sursa apropiata situatiei a afirmat ca investitorii ar putea fi nevoiti sa astepte o saptamana in plus, deoarece Facebook trebuie sa discute impactul achizitiilor recente cu SEC, comisia pentru valori mobiliare din SUA, transmite Reuters.

Facebook a raportat mati venituri in scadere in primul trimestru fata de nivelul din ultimele trei luni ale anului trecut, o premiera pentru companie, potrivit careia declinul a fost cauzat de trendurile sezoniere ale pietei de publicitate.